Merkittävä sopimusuusinta: Olvin panimotuotteiden juomakuljetukset Postille

15.10.2018

Olvin ja Postin yhteistyö on alkanut jo 2000-luvun alussa. Viimeisin sopimusuusinta varmistaa Olvin Iisalmen tehtaan panimotuotteiden terminaalisiirtokuljetukset Postille vuodesta 2019 eteenpäin useaksi vuodeksi. Palvelusopimus kattaa koko Suomen.

Posti kuljettaa Olvin panimotuotteet Iisalmesta kattavasti koko Suomeen, palvelussa Posti hoitaa panimotuotteiden kuljetukset terminaalien välillä. Panimotu​otteiden lisäksi Posti kuljettaa paluurahtina Olvin tuotteiden toimittamisessa tarvittavia kennolevyjä, kuormalavoja ja säiliöitä.

- Juoma-alalle on ominaista toimitusvolyymien merkittävä vaihtelu eri vuodenaikoina. Postilla yhteistyökumppanina on koko maan kattava tehokas toimitusketju, joka kykenee mukautumaan Olvin toimitusvolyymien vaihteluun, sanoo logistiikkapäällikkö Timo Miettinen Olvilta.

Panimotuotteita kuljetetaan jokaisena arkipäivänä usean yhdistelmäajoneuvon voimin, huippusesonkina Iisalmesta starttaa vuorokaudessa yli 70 autolastillista oluita, siidereitä, virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä tien päälle. 

- Sopimusuusinta on varmin merkki laadukkaasta ja asiakkaalle sopivasta palvelusta. Elintarvikelogistiikassa tilaus- ja kuljetusrytmit ovat äärimmäisen tiukkoja, joten logistiikkakumppanilta vaaditaan paljon. Suurin osa Olvin tuotteista kuljetetaan Iisalmesta Etelä-Suomeen, joka merkitsee meille myös kuljetuskaluston täyttöasteen hyvää nousua. Tyypillisesti tuotteita ja tavaroita kuljetetaan Etelä-Suomesta pohjoiseen Suomeen, sanoo Jani Lindström, Postin Elintarvikelogistiikan johtaja.

Lindström toteaa, että Postin strategia on olla merkittävä elintarvikelogistiikan toimija Suomessa, joka kehittää jatkuvasti elintarvikelogistiikan palveluja yhdessä asiakkaiden kanssa. Esimerkiksi Seinäjoella Postilla on uudet, lämpötilasäädellyt ja elintarvikelogistiikan asiakkaiden tarpeisiin suunnitellut varasto- ja terminaalitilat. Seinäjoen kautta Posti palvelee kattavasti koko Suomen elintarviketeollisuutta, päivittäistavarakauppaa ja Foodservice-sektoria.

Posti on kasvanut elintarvikelogistiikan merkittäväksi kumppaniksi viime vuosina yritysostoin, yhtiö on myös investoinut lämpötilasäädeltyyn kuljetuskalustoon.