Posti on tehnyt sopimuksen Kirkkonummen kanssa ateriakuljetuksista

05.10.2018

Posti kuljettaa Kirkkonummella ateriakuljetukset viidestä eri tuotantokeittiöstä kunnan kouluihin, päiväkoteihin ja hoivakohteisiin. Päivittäisiä kuljetuskohteita on yhteensä 33.

- Toiminta on lähtenyt käyntiin tosi hyvin siitä huolimatta, että olemme Postille uusi asiakas, aikataulumme ovat todella tiukat ja jakelukohteita on paljon. Yhteistyötä valmisteltiin Postin puolelta erittäin huolellisesti. Jopa kuljettajat kävivät etukäteen ennen toiminnan alkamista katsomassa paikan päällä reitit ja jakelupisteet, Kirkkonummen kunnan ruokapalvelujohtaja Toini Linnanmäki kertoo.

Posti kuljettaa tuotantokeittiöistä ruokalaatikot kouluihin, päiväkoteihin ja hoivakohteisiin viimeistään 20 minuuttia ennen ruokailuajan alkamista. Samalla kuljettajat ottavat edellispäivän laatikot mukaansa ja palauttavat ne saman vuorokauden aikana klo 14 mennessä aluekeittiöihin. Ruoka-ajat ovat kouluissa ja päiväkodeissa tarkasti määritettyjä, joten toimitusten on oltava sovittuun aikaan perillä. Mikäli näin ei tapahtuisi, se vaikeuttaisi kaikkien toimintaa.

- Postin asiakaspalvelu ja toimintavarmuus saavat meiltä erinomaisen arvosanan. Kun olemme pyytäneet jotain muutosta, siihen on heti suhtauduttu myönteisesti ja asia on nopeasti yhdessä sovittu. Postin esimiesten ja kuljettajien kanssa asiointi on ollut myös erittäin miellyttävää. Huomaa, että Posti on perehtynyt ateriakuljetuksiin, sillä tekemisessä ollaan erittäin osaavia ja tarkkoja, Linnanmäki jatkaa.

Kuntien ja kaupunkien ateriakuljetuskumppanina jo yli 20 vuotta

Kaikki Postin ateriakuljetuksissa käytettävät ajoneuvot täyttävät lainsäädännön ja terveysviranomaisten vaatimukset ruokakuljetusten osalta. Postin sijaisjärjestely ja koulutettu varahenkilöstö varmistavat keskeytymättömän palvelun myös sairaus- ja vuosilomien aikana.

Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Se vie vuodessa kaksi miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Posti on toiminut kuntien ja kaupunkien yhteistyökumppanina ateriakuljetuksissa vuodesta 1997 lähtien.

Posti koetaan tutuksi ja luotettavaksi kuljetuskumppaniksi. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut Suomessa ovat 100-prosenttisesti hiilineutraaleja.