Paketteja kuljetetaan myös viikonloppuna - nopea noutaminen tekee joulupukin kaikille paketeille tilaa

13.12.2018


Kuva: Lasse Huttunen Jyväskylän automaattikujalla

Black Fridayn jälkeisellä viikolla Postilla oli ilo toimittaa lähes 1,3 miljoonaa pakettia. Pakettivirta jatkuu vilkkaana, ja Posti toimittaa paketteja noudettaviksi joka päivä, myös viikonloppuna.

Tänä jouluna asiakkaita palvelee 1 000 Postin pakettiautomaattia, tuplasti enemmän viime vuoteen verrattuna. Pakettisesonkia vauhditetaan myös yli sadalla joulun ajan noutopisteellä. Jos lähetyksen varsinainen noutopiste täyttyy, toimitetaan lähetyksiä joustavasti muihin lähistön noutopisteisiin, jottei paketin kulku viivästy. Tekstiviestisaapumisilmoitukset lähetetään vastaanottajille heti, kun paketti on noudettavissa.

- Pakettien kulkua on helppo seurata OmaPosti-sovelluksen kautta, ja usein asiakkaat noutavat ostoksensa samana päivänä. Onkin hyvää verkkokauppakulttuuria tehdä tilaa seuraavien asiakkaiden lähetyksille mahdollisimman pian. Me Postissa olemme lisänneet automaattien täyttökertoja, joulun ajan noutopisteitä ja palvelupisteiden hyllytilaa, ja näin vältetään viiveet, kertoo Postin palvelupisteverkoston johtaja Lasse Huttunen.

Pakettien noutamisessa kannattaa hyödyntää Postin omien myymälöiden pidennettyjä illan aukioloaikoja, jolloin liikkeellä on vähemmän asiakkaita. Postin omat myymälät palvelevat aattoon asti: arki-iltaisin klo 21 saakka, lauantaisin klo 10-16 ja sunnuntaisin 12-16. Postipalveluja tarjoavat sadat Postin kumppaniyritykset laajoin aukioloajoin.

Kaikki Postin palvelupisteet ja aukioloajat löytyvät osoitteesta posti.fi/kartta.

Kotimaan joululahjat matkaan viimeistään 19.12.

Jouluvalmistelut ovat käynnissä monessa kodissa, ja joululahjoja lähetetään runsaasti Postin kautta. Joulunalusviikosta odotetaan reilun miljoonan paketin viikkoa.

- Vielä voi tilata pukinkonttiin varastossa olevia verkko-ostoksia suomalaisista verkkokaupoista, mutta esimerkiksi Aasiasta tilatut ostokset eivät enää ennätä jouluksi perille. Toimitusaika Kiinasta tilatuilla tuotteilla on useita viikkoja, muistuttaa Huttunen.

Kotimaan paketit ehtivät jouluksi perille, kun ne lähettää viimeistään 19.12. maksamalla postimaksun etukäteen verkossa tai OmaPosti -sovelluksessa. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin. Posteista paketit tulee lähettää päivää aiemmin, viimeistään 18.12.

Viimeiset lähetyspäivät eri maihin ja vinkit jouluvalmisteluihin löytyvät osoitteesta posti.fi/joulu.