Joulupukki sai puoli miljoonaa kirjettä

08.02.2018

- Eniten Joulupukille kirjoitettiin Kiinasta

Joulupukin Pääpostissa Rovaniemellä aherretaan vuoden jokaisena päivänä. Vilkkaan joulusesongin jälkeen tontut ovat käyneet läpi joulupukille lähetettyjä kirjeitä.

Joulupukille lähetetään vuosittain noin puoli miljoonaa kirjettä. Kiinasta kirjoitetaan ylivoimaisesti eniten ja alueellisesti ahkerimpia kirjoittajia ovat taiwanilaiset ja hongkongilaiset. Toiseksi ja kolmanneksi eniten Joulupukille kirjoittivat tavan mukaan puolalaiset ja italialaiset. Seuraavaksi eniten kirjeitä viime vuonna tuli Isosta-Britanniasta, Suomesta, Japanista ja Venäjältä. Vuodesta 1985 Joulupukille on tullut 18 miljoonaa kirjettä 199 maasta.

Joulupukille osoitetuissa kirjeissä lahjaksi toivottiin yleisimmin suosittujen lelujen ja pelien ohella myös rauhaa, menestymistä opinnoissa sekä hyvää onnea elämän varrelle.

Lahjatoiveiden lisäksi kirjeiden mukana saapuu myös paljon kauniita piirustuksia ja tarinoita lasten arjesta. Joulupukille ja hänen poroilleen lähetettiin myös tänä vuonna paljon tutteja. Lapset lähettävät vanhempiensa avustamina tuttinsa Joulupukille merkkinä itsenäistymisestä. Tutit ovat esillä Joulupukin Pääpostin konttorissa.

Napapiirin posti Joulupukin Pajakylässä on paitsi Postin virallinen myymälä myös Joulupukin ikioma postikonttori, johon hänelle osoitetut kirjeet postitetaan. Joulupukin postiosoite on lähes kaikkien eri maiden postitoimistojen tiedossa ja tästä syystä myös pienten lapsien välillä haparoivinkin käsin kirjoitetut osoitteet löytävät yleensä perille oikeaan osoitteeseen. Joulupukki saa kirjeitä pitkin vuotta, mutta suurin osa saapuu Napapiirille aivan joulun alla.

Joulupukin Pääposti

Kuvia medialle