Joulupostimerkin koristepallo heijastelee kuusessa joulun tunnelmaa

31.10.2018

Posti julkaisee keskiviikkona 7. marraskuuta joulupostimerkit. Kotimaan ikimerkeissä on tänä vuonna kaikille tuttuja näkymiä suomalaisten kotien joulunvietosta. Ulkomaan joulupostimerkin aiheena on luistimet ja talvisiin tervehdyksiin soveltuva ikimerkki kuvaa lumisia pihlajanmarjoja.

Joulutervehdyksen Kun joulu on -ikimerkin aiheena on punainen koristepallo kuusen oksalla. – Joulupallon kyljestä voi kuvastua ihmisten kokoontumista, ääniä ja laulua. Toisaalta palloon voi heijastua oma hyvä hetki, kirjan lukeminen ja vetäytyminen, joulupostimerkit suunnitellut Marjo Nygård kertoo.

Joulun kotimaan punasävyisessä Kodin kynttilät -ikimerkissä säihkyy neljä retrotyylistä kynttilää. – Merkki kuvaa neljää joulua edeltävää adventtisunnuntaita ja joulurauhaan laskeutumista. Joulu valtaa viikko viikolta kodin kynttilä kerrallaan, Nygård kuvailee.

Ulkomaan Rati riti ralla -ikimerkkiin on kuvitettu lystikkäät luistimet, värikkäät villasukat ja sinertävä jää. – Luistimilla voi kiitää pitkin luonnonjäätä tai kaupungin luistinradalla vaikka Ateneumin edessä. Pipo päähän, kintaat käteen, kaakaot reppuun ja antaa luistinten liukua, Nygård kehottaa.

Kun joulu on -arkissa on 20 joulutervehdyksen ikimerkkiä.

Kodin kynttilät -arkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Rati riti ralla -arkissa on 10 ulkomaan ikimerkkiä ja Priority-tarrat.

Jäämarjat hehkuvat pakkasessa

Kaikkiin kotimaan talvisiin tervehdyksiin soveltuva Jäämarjat-ikimerkki kuvaa lumen peittämiä pihlajanmarjoja. – Syksyn ja talven rajalla luonto tarjoaa ravintoa ja kauneutta pihlajanmarjojen muodossa. Pakkanen kesyttää niiden kirpeyden ja saa värit hehkumaan, postimerkin suunnitellut Stiina Hovi kertoo.

Jäämarjat-arkissa on 10 kotimaan ikimerkkiä.

Ensipäivätapahtuma Helsingin pääpostissa 7. marraskuuta kello 13–16

Helsingin pääpostissa (Elielinaukio 2) järjestetään ensipäivätapahtuma keskiviikkona 7. marraskuuta kello 13–16. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. 

Myös Suomen postcrossingyhdistys on mukana tilaisuudessa esittelemässä postikorttiharrastusta.

Kuvamateriaalia