Jouluntekijöiden rekrytointi on alkanut – Posti palkkaa yli 3 000 työntekijää joulusesonkiin

12.10.2018

mepostilaiset

Posti vie jouluiloa miljoonien pakettien ja joulukorttien muodossa jokaiseen kotiin. Verkkokauppa kasvaa ja joulusesongin alku aikaistuu verkkokaupan kansainvälisten sesonkimyyntien myötä. Posti palkkaa joulusesonkiin yli 3 000 jouluntekijää ympäri Suomea.

Jouluntekijöitä tarvitaan muun muassa pakettien ja joulutervehdysten lajitteluun, jakeluun ja kuljetukseen sekä Postin palvelupisteisiin ja asiakaspalveluun. Sesonkityössä edellytetään pääsääntöisesti 18 vuoden ikää ja suomen kielen osaamista. Sesonkityö on suosittua etenkin opiskelijoiden keskuudessa, sillä työvuoroissa on valinnanvaraa. Pääsääntöisesti työsuhteet sijoittuvat marras-joulukuulle. Posti on monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka ja joulutyö perinne, johon palataan vuosittain.

- Lähetysmäärät moninkertaistuvat jouluviikkoina, ja jouluapulaisten työpanos on todella tärkeä. Kaikkien postilaisten yhteinen tavoite on auttaa asiakkaitamme sujuvissa jouluvalmisteluissa ja jouluilon välittämisessä. Annamme tehtäviin hyvän perehdytyksen ja tiimin tuen, kertoo Ville Hakala Postin rekrytoinnista.

Viime vuonna vilkas joulun verkkokauppa kasvatti Postin vuoden pakettivolyymin yli 37 miljoonaan pakettiin. Pakettivolyymi lisääntyi 9 prosenttia edellisestä vuodesta ja verkkokauppapakettien määrä kasvoi yli 15 prosenttia. Suosituin tapa vastaanottaa verkkokauppaostoksia on Postin pakettiautomaatti, jonka voi saada myös omaan taloyhtiöön. Tänä jouluna asiakkaiden käytössä onkin entistä kattavampi automaatti- ja palvelupisteverkosto sekä uusi OmaPosti-mobiilisovellus.

Henkilökohtainen, käsin kirjoitettu joulutervehdys kuuluu miljoonien suomalaisten jouluperinteisiin. Suomessa lähetettiin viime jouluna yli 26 miljoonaa joulukorttia. Postin jouluntekijöitä työllistyy runsaasti joulukorttien lajitteluun ja jakelutyöhön.

Postin avoimet joulutyöpaikat