Ilmoittautuminen postinjakelun tarjouskilpailuun on nyt avattu

22.01.2018

Ilmoittautuminen yleispalvelukirjeiden viisipäiväistä jakelua koskevaan tarjouskilpailuun on nyt avattu verkossa. Kilpailutukseen osallistumisesta kiinnostuneet yritykset voivat ilmoittautua mukaan tarjouskilpailuun 8.2.2018 saakka osoitteessa www.postikilpailutus.fi.

Postilain muutoksen mukaan Postin tulee kilpailuttaa yleispalvelukirjeiden eli postimerkillä tai muilla käteismaksutavoilla varustettujen kirjeiden ja korttien viisipäiväinen jakelu alueilla, joilla ei ole täysin kattavaa kaupallisin ehdoin sovittua tilattujen sanomalehtien varhaisjakelua. Kilpailutuskohteita on yli 1 700.

Hankintamenettelyssä kilpailutuskohteet pohjautuvat viestintäviraston päätöksen mukaisesti kilpailutettaviin alueisiin.

Kilpailutukseen mukaan haluavia yrityksiä pyydetään ilmoittautumaan Postin sivulta (www.postikilpailutus.fi) löytyvän ilmoittautumislinkin kautta 22.1. - 8.2.2018 välisenä aikana.

Ilmoittautuneille yrityksille Postin Hankinta lähettää kilpailutusta koskevan tarjouspyynnön. Tarjouspyyntö sisältää tietopaketin kilpailutuskohteista ja vaatimuksista. Tarjoava yritys valitsee kilpailutuskohteen tai -kohteet, joista jättää sitovan tarjouksen Hankintaportaalissa merkitsemällä tarjoamansa suoritushinnan.

Tarjouskilpailulle määritellyn ajan päätyttyä Postin Hankinta vertailee tarjoukset ja valitsee kokonaisarvion perusteella edullisimman tarjouksen kuhunkin kilpailutuskohteeseen erikseen. Sopimuksen mukainen toiminta kilpailutuskohteissa alkaa 1.7.2018.

Hankintamenettelyllä ei ole vaikutusta haja-asutusalueilla perusjakelussa tapahtuvaan sanomalehtien jakeluun, joka jatkuu normaalisti sopimusten mukaisesti.

Aiheesta aiemmin:

Posti kutsuu yrityksiä postinjakelua koskevaan tarjouskilpailuun