Graffititaitelija EGS maalasi Liekki-teoksen Postin uusimman terminaalin seinään

20.08.2018

Postin Vantaan Viinikkalan rahtiterminaalin seinässä hehkuu graffititaiteilija EGS:n tuorein muraali.

Oranssia liekkiä kuvaava graffititeos kuvaa postilaisten asennetta, innostusta ja halua palvella asiakkaitamme sekä tehdä töitä yhdessä. 

- Postin palvelukulttuuri on arjen pieniä ja suurempia tekemisiä, jotka yhdessä vaikuttavat siihen, miten me postilaiset voimme työssämme ja minkälaisen palvelukokemuksen luomme asiakkaillemme. Olemalla aidosti läsnä, tekemällä asioita yhdessä läpinäkyvästi ja luotettavasti varmistamme, että Oranssi liekki vahvistuu ja näkyy asiakkaalle asti. Tekemisen palo on valttikortti, jolla voimme lunastaa menestyksen yhä kovenevassa kilpailussa, vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn sanoo. 

Taidetta arkeen 

Liekki-graffiti sijaitsee terminaalin pääsisäänkäynnin puoleisella seinällä, joten graffititeos ilahduttaa niin postilaisten kuin asiakkaiden arkea. 

- Ajatukseni liekistä oli, että se edustaa mulle intohimoa ja paloa. Mitä ikinä teenkin, teen sen täydellä liekillä, graffititaitelija EGS sanoo. 

Ympäri vuorokauden kuutena päivänä viikossa toimiva ja digitaalisuutta hyödyntävä rahtiterminaali on Postille yli 30 miljoonan euron investointi, jolla Posti hakee kasvua ja kustannustehokkuutta logistiikkapalveluissa.  

- Päivän aikana terminaalissa käy noin 300 ajoneuvoyhdistelmää ja käsittelemme päivittäin noin 5 700 lavallista rahtilähetyksiä. Jokainen lähetys on meille tärkeä ja haluamme tuottaa asiakkaillemme laadukasta palvelua. Digitaalinen rahdin ohjaus nopeuttaa lähetysten käsittelyä terminaalin sisällä. Yhdessä varmistamme, että lähetykset ovat perillä oikeassa paikassa oikeaan aikaan, rahtiterminaalin päällikkö Jari Aho sanoo.  

Graffitit sopivat myös postimerkkeihin 

Posti on myöntänyt vuoden 2018 postimerkkitaidetta edistävän palkinnon graffititaiteilija EGS:lle. Palkintoon kuuluu 10 000 euron arvoinen rahapalkinto ja postimerkkijulkaisu taiteilijan töistä. Posti haluaa nostaa toista kertaa jaettavalla ainutlaatuisella palkinnolla taiteen ja postimerkin arvostusta ja asemaa. EGS on mielenkiintoinen taiteilija, joka rikkoo graffiteillaan perinteisen taiteentekemisen rajoja.  

Posti julkaisee 12.9. EGS:n töistä tiettävästi maailman ensimmäiset postimerkit, joissa on aitoja graffiteja.  

 

EGS on Suomen kansainvälisesti tunnetuimpia graffititaiteilijoita. EGS:n taiteilijanura alkoi 1980-luvun puolivälin jälkeen Helsingissä ensimmäisen suomalaisen graffitiaallon innoittamana. EGS:n graffiteja löytyy nyt jo yli 50 maailman maasta. Viime vuosina EGS on laajentanut ilmaisuaan kohti perinteisempiä taidemuotoja, mm. maalauksia, veistoksia ja installaatioita. EGS:n töitä on esillä myös Helsingin taidemuseo HAM:n graffiti-aiheisessa näyttelyssä, joka on avoinna 9.9. asti.