Familon ulkoisti keskusvarastonsa sisälogistiikkatyön ja henkilöstön Flexolle

19.09.2018

Ruotsalaisen Trading House Scandinavian AB -konsernin omistama Familon Oy on ulkoistanut Heinolassa olevan keskusvarastonsa sisälogistiikkatyön ja siellä työskennelleen henkilöstön sisälogistiikkapalveluja tarjoavalle Flexo Palvelut Oy:lle. Yhteistyösopimus alkoi elokuussa 2018, jolloin Familonilta siirtyi henkilöstöä Flexolle vanhoina työntekijöinä.

Sängyistä, patjoista, tyynyistä ja vuodevaatteista tunnettu Familon ulkoisti keskusvarastonsa sisälogistiikan henkilöstöineen Flexolle. Flexo vastaa Familonin omassa varastossa yrityksen varastonkäsittelypalveluista, eli saapuvien lähetysten vastaanotosta, tuotteiden keräilystä, pakkaamisesta sekä lähettämisestä ympäri Suomen. Tuotteita kerätään ja lähetetään niin verkkokaupan tilaajille kuin yrityksille jälleenmyytäväksi.
 
Familonin toimitusjohtaja Jaana Tarkki uskoo, että sisälogistiikkatyön ulkoistaminen tehostaa Familonin toimintoja entisestään.

- Halusimme valita kumppaniksemme sellaisen tahon, joka tuo meille kustannustehokkuutta logistiikkatoimintoihin ja samalla asiantuntijuutta kehittämään toimintojamme entistä paremmiksi ja tehokkaammiksi. Ulkoistus tuo meille joustoa seuraten myynnin tasoa päivä-, viikko- ja kuukausitasolla.
 
Flexon toimitusjohtaja Tommi Törmälä toivottaa Familonista siirtyneet henkilöt lämpimästi tervetulleiksi Flexoon. Törmälä toteaa, että useissa tapauksissa sisälogistiikkapalveluiden ostamisen yhteydessä yritysten on hyvä miettiä henkilöstönsä mahdollista siirtymistä palveluntuottajalle.

- Olemme iloisia, että saamme uusia flexolaisia Familonista! Moniasiakasympäristössä voimme tarjota henkilöstölle enemmän työtunteja, vaihtelevuutta työhön ja hyvät mahdollisuudet kehittymiseen.
 
Törmälä uskoo, että että Flexon ainutlaatuinen joustava toimintatapa sisälogistiikassa tuo Familonille kustannussäästöjä. Markkinat muuttuvat, ja yritykset tarvitsevat luotettavan ja ammattitaitoisen kumppanin sisälogistiikkaan liittyvien kustannusten hillitsemiseen, muutosten toteuttamiseen ja riskien vähentämiseen.

- Toimimme sesonkiluonteisessa ympäristössä riskipuskurina: asiakkaitamme palvelee aina sopiva määrä henkilöitä - teemme asiakkaiden kiinteistä kuluista ja resursseista joustavia. Kiireisempinä hetkinä meitä flexolaisia on asiakkaan tiloissa enemmän ja useassa työvuorossa. Sesongin ulkopuolella palvelemme asiakasta joustavasti juuri siihen hetkeen sopivalla henkilöstömäärällä ja toimintatavalla.

Familon Oy on ollut jo vuodesta 1966 mukana suomalaisten unissa. Hyvän olon laatutuotteisiimme lukeutuu kattava valikoima sänkyjä, patjoja, tyynyjä, peittoja ja kodintekstiilejä. Familon-tuotteiden turvallisuus, laatu ja mukavuus ovat vuosikymmenten kehitystyön tulosta, jotta me suomalaiset nukkuisimme ja voisimme paremmin niin kodeissa, hotelleissa, laivoissa kuin julkisissa tiloissa. Olemme kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin asialla – Familon on 100% Pro Well-being. www.familon.fi

Flexo Palvelut Oy on valtakunnallinen, nopeasti kasvava ja kehittyvä sisälogistiikan palveluyritys. Palvelemme noin 300 yritystä joustavasti logistiikkapalveluissa asiakkaan omissa tiloissa niin arjessa kuin sesongissa. Flexossa yhdistyy omistajiensa vahva osaaminen: Postin logistiikkaosaaminen ja SOLin henkilöstöosaaminen. Joustavat sisälogistiikkapalvelut varmistaa 1000 ammattilaista. Olemme reilu työnantaja. Tarjoamme henkilöstöllemme heidän elämäänsä sopivaa työtä. www.flexo.fi. ​