Uutta verkkokaupan joulusesonkiin: Posti perustaa pakettien noutamiseen väliaikaisia pop up -noutopisteitä

02.11.2017

Verkkokaupan joulusesonki alkaa marraskuussa niin ulkomaisissa kuin kotimaisissa verkkokaupoissa. Black Fridayn tarjoukset vetävät asiakkaita verkkokauppoihin 24.11. Posti varautuu pakettien volyymipiikkiin avaamalla 27.11. joulusesongin ajaksi noin 130 väliaikaista pop up -noutopistettä eri puolille maata.

− Joulun volyymipiikki paketeissa on suuri, varaudumme yli 30 % viikkovolyymin kasvuun. Pakettivolyymimme on kasvanut jo ennen joulusesonkia tänä vuonna 8 %. Joulun pop up -noutopisteillä varmistamme asiakkaille sujuvan pakettiliikenteen ja nopean noutamisen. Olemme myös lisänneet pakettiautomaatteihin lokerotilaa 4 200 lokeroa, Postin Pakettipalvelujen johtaja Toni Laaksonen kertoo.

Saapumisilmoitus kertoo paketin noutopaikan

Väliaikaiset pop up -noutopisteet sijaitsevat lähellä Postin muita palveluja. Ne on tarkoitettu helppoon noutamiseen, eikä niissä tarjota muita postipalveluja. Noutopisteissä asiakkaita palvelevat Postin ammattilaiset ja varta vasten palkatut jouluapulaiset. Noutopisteille on varattu liiketilaa kauppakeskuksista ja niitä perustetaan myös Postin jakelutoimipaikkoihin. Muutamiin paikkoihin tuodaan lähetysten luovutusta varten joulukontit. Niiden avulla noutopisteet saadaan myös paikkoihin, joissa ei ole muutoin soveltuvia tiloja.

− Vastaanottajan on tärkeää katsoa saapumisilmoituksesta lähetyksen noutopaikka, sillä lähetys toimitetaan noudettavaksi lähistölle hyllytilan mukaan. Hyödynnämme täysin 1 400 postin ja pakettiautomaatin sekä väliaikaisten pop up -noutopisteiden kapasiteetin. Myös kotiinkuljetuksia lisätään. Tilanne palvelupisteissä tulee vaihtelemaan joka tunti sitä mukaa, kun asiakkaat noutavat lähetyksiään, Laaksonen sanoo.

Posti rekrytoi parhaillaan yli 3 500 jouluapulaista muun muassa asiakaspalveluun, lajitteluun ja kuljetukseen. Pakettiautomaattiverkosto kasvaa taloyhtiöihin ja yrityksiin saatavilla Smartpost-automaateilla.