VASTINE: Posti ei saanut työtilausta pesukoneen asennuksesta

25.08.2017

Aamulehti uutisoi 25.8.2017 asiakkaan verkkokaupasta hankkiman pesukoneen asennukseen liittyvistä ongelmista. Posti haluaa oikaista uutisessa olevia virheitä.

Toisin kuin uutisessa annetaan ymmärtää, Postille ei tullut tuolloin työtilausta koneen asennuksesta, vanhan koneen poisviennistä tai pakkausjätteen poisviennistä. Tätä tietoa ei siis ollut Postilla.

Uutisessa kerrottiin, että Postin kuljettaja ei edes keskustellut asiakkaan kotona asennustyön tekemisestä. Valitettavasti kuljettaja ei ollut tietoinen asiakkaan asennustilauksesta, koska Postille ei ollut tullut työpyyntöä. Kodinkoneiden asennustyöt ovat luvanvaraisia ja ne tehdään aina asennuksiin koulutuksen ja luvat saaneen henkilön toimesta. Jos Postille olisi tullut yritysasiakkaan tietojärjestelmistä tieto myös asennustyöstä ja vanhan koneen poisviennistä, työ olisi luonnollisesti tehty samaan aikaan kuin uusi pyykinpesukone toimitettiin asiakkaalle.

Harmillisesti yritysasiakkaalta ei tullut Postille myöskään tietoa, että henkilöasiakkaalle oli toimitettu toinen pyykinpesukone. Tämän vuoksi työntekijämme oli ollut henkilöasiakkaaseen myöhemmin yhteydessä sopiakseen uuden ajan koneen kotiin toimitukselle, asennukselle ja vanhan koneen poisviennistä.

Olemme pahoillamme Liisa Heinäsen kokemuksesta. Posti palvelee mittavassa määrin kodinkoneiden kotiin toimituksessa ja asennuksissa. Asiakkaiden palvelukokemus on meille erittäin tärkeä ja tästäkin tapauksesta on opittavaa myös meille.

 

Ystävällisin terveisin 
Antti Wikström 
johtaja, Postin rahtipalvelut