Varmista joulupaketin sujuva matka – tarkista vastaanottajan matkapuhelinnumero

13.12.2017

Postitontun pakkausohjeet

Paketteja on tämän joulusesongin aikana liikkeellä enemmän kuin koskaan aiemmin. Viime viikolla Posti kuljetti lähes 1,2 miljoonaa pakettia, ja tahti vain kiihtyy joulua kohti.

Jotta joulun tärkeät paketit saadaan sujuvasti perille, lähettäjän kannattaa aina varmistaa, että paketista varmasti löytyvät vastaanottajan ja lähettäjän matkapuhelinnumerot sekä ajantasaiset osoitetiedot.

Pelkästään Vantaan logistiikkakeskuksen selvityspisteeseen tulee kuukausittain 5000–7000 sellaista pakettia, joissa vastaanottajan tiedot on merkitty puutteellisesti, tai ne puuttuvat jopa kokonaan. Osa paketeista joudutaan palauttamaan takaisin lähettäjälle, ja usein tuo palautus on myös maksullinen.

– Paketin saapumisilmoitus lähetetään yleensä tekstiviestillä, siksi matkapuhelinnumero on tärkeä tieto. Kun pakettia lähettää, mutta puhelinnumeroa näpytellessä sormi lipsahtaakin väärän numeron kohdalle, saapumisilmoitus ja paketti eivät mene oikealle vastaanottajalle, muistuttaa Kati Nevalainen Postista.

Pakettiautomaatilla lähettäessä mukaan kannattaa tulostaa kuitti, josta voi vielä tarkistaa, tuliko puhelinnumero varmasti oikein. Kuitista näkyy myös seurantatunnus, jonka avulla lähettäjä voi seurata paketin kulkua. Seuraaminen onnistuu helposti myös Postin mobiilisovelluksella.

Jos paketin vastaanottajalla ei ole matkapuhelinnumeroa, saapumisilmoitus lähetetään paperisena postitse. Etenkin silloin vastaanottajan ajantasainen ja täydellinen osoite on tärkeä tieto.

Nevalainen korostaa, että noin 97 % paketeista on perillä jo seuraavana päivänä tilauksesta. Postissa on myös jo hyvissä ajoin varauduttu joulun ajan vilkastuvaan pakettiliikenteeseen. Pakettien käsittelyyn ja kuljettamiseen on palkattu iso määrä jouluapulaisia, ja pakettien noutamista varten on perustettu myös yli 100 väliaikaista pop up -noutopistettä eri puolille Suomea. Pakettien noutopisteitä on kaikkiaan yli 1 400 ympäri Suomen.

Paketit sujuvasti perille – Postitontun pakkausohjeet

Muista pakettien viimeiset lähetyspäivät jouluna

Paketit ehtivät vastaanottajilleen ennen joulua, kun ne lähettää Postin mobiilisovelluksesta, verkosta (posti.fi/lahettaminen) tai pakettiautomaatista viimeistään 20.12. Posteista lähetettäessä viimeinen lähetyspäivä on 19.12. On hyvä antaa vastaanottajalle myös riittävästi aikaa paketin noutamiselle.

Tarkista joulun tärkeät päivämäärät osoitteesta posti.fi/joulu.

Ilahduta joulupaketilla