Uusi ennätys: Posti kuljetti lähes 1,2 miljoonaa pakettia viikossa

04.12.2017

Verkkokaupan joulusesonki alkoi marraskuun lopussa Black Friday -ostospäivänä ja jatkui Cyber Mondayna. Suomalaiset hyödynsivät kuumat verkkokauppatarjoukset, mikä näkyi ennätyksellisenä volyymina Postin pakettimäärässä.  

- Postin kautta kulki viime viikolla lähes 1,2 miljoonaa pakettia. Se on koko Postin historian kovin pakettivolyymi viikossa. Suomalaiset hyödynsivät Black Fridayn tarjouksia ostamalla sekä suomalaisista että ulkomaisista verkkokaupoista, sanoo Pakettipalveluista vastaava johtaja Toni Laaksonen Postista.

Postissa tehdään sesonkiaikoina töitä kolmessa vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Myös logistiikkakeskukset pyörivät jopa seitsemänä päivänä viikossa joulusesongin loppuun saakka.

Erityisjärjestelyt varmistavat paketin nopean noudon

Huippusesonkina paketit ovat noudettavissa ensisijaisesti asiakkaan valitsemasta noutopisteestä, kuten pakettiautomaattista. Jos valitun noutopisteen tilat ovat täynnä paketteja, paketti ohjataan noudettavaksi postiin tai lähistöllä olevaan väliaikaiseen pop up -pisteeseen. Osa pop up -pisteistä on aivan pakettiautomaatin vieressä.

- Sesonkiaikoina lisäämme väliaikaisia palvelupisteitä. Näin varmistamme, että asiakkaamme saavat pakettinsa nopeasti, Laaksonen toteaa.

Paketit matkaan viimeistään 20.12.

Kotimaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen paketit ehtivät vielä perille jouluksi. Sen sijaan pientavaraa ei enää kannata tilata Aasiasta jouluksi, sillä kirjelähetysten toimitusajat esimerkiksi Kiinasta ovat useita viikkoja.

Posti palvelee pakettitoimituksissa aivan jouluaattoon saakka. Kotimaassa pakettiautomaateista, Postin verkkopalvelusta ja mobiilisovelluksesta viimeistään 20.12. lähetetyt paketit ehtivät jouluaatoksi perille. Postista lähetetyt joulupaketit ehtivät perille, kun ne lähettää 19.12.

Laaksonen muistuttaa, että paketit kannattaa laittaa riittävän ajoissa liikkeelle, jotta vastaanottaja ehtii noutaa paketit ennen joululomille lähtöä.

- Jos itse ei kiireiltään ehdi noutaa pakettia, puhelimeen tulleen saapumisilmoituksen voi lähettää vaikka ystävälle, joka voi noutaa paketin saapumisilmoituksessa olevan lähetyskoodin kanssa tai saapumisilmoituksessa olevalla lähetyskoodilla sekä henkilöllisyystodistusta näyttämällä, Laaksonen muistuttaa.

Lisätietoja: www.posti.fi/joulu

Lue myös: Postilla kaikkien aikojen ennätyspäivä pakettivolyymissä: vuorokaudessa yli 250 000 pakettia (28.11.2017)