Suomalaisen Netflea.comin nettikirppiksellä käy kohta 200 miljoonaa potentiaalista asiakasta

31.01.2017

Suomalainen vertaisverkkokauppaa käyvä Netflea.com lähtee rohkeasti tarjoamaan netissä toimivan kirppiksen tavaroita koko Eurooppaan. Aiemmin Suomessa Vähänkäytetty.fi -nimellä toiminut vertaisverkkokauppa laajentaa markkina-aluettaan: kirppiksellä käy jatkossa jopa noin 200 miljoonaa henkilöasiakasta. 

Netflea.comin toimitusjohtaja Ossi Salo on tyytyväinen uudesta mahdollisuudesta suomalaiselle kiertotaloudelle, suomalaisille kirppismyyjille ja tietysti eurooppalaisille ostajille. Innovatiivisesta palvelu- ja tavaraviennistä on hyötyä ja iloa kaikille.

- Suomalaisella kirppismyyjällä on ainutlaatuinen mahdollisuus myydä tavaroitaan ilman ostajan kohtaamista koko Euroopan alueella. Kansainvälistymisen ansiosta suomalaisten kirpputorimyyjien potentiaalinen asiakaskunta kasvaa neljäkymmentäkertaiseksi. Vastaavasti suomalaisen kirpputorikansan ulottuville tulee eurooppalaisten myyjien tuotteita, jolloin mahdollisuus ostaa eurooppalaisia laatumerkkejä käytettynä kasvaa valtavasti.

Näin palvelu toimii

Myyjä valokuvaa ja hinnoittelee tuotteet, jonka jälkeen hän toimittaa tavarat Netflea.comille, joka julkaisee myytävät tuotteet nettikirppiksellään. Ostaja puolestaan valitsee ostoksensa kaikkien palvelussa olevien myyjien valikoimasta ja maksaa kuten normaalissa verkkokaupassa.

Tuotetekstit ja ohjeet näkyvät jokaiselle käyttäjälle hänen omalla äidinkielellään, jolloin tuotteiden ostaminen on helppoa. Tämän jälkeen Netflea.com toimittaa tuotteet keskusvarastoltaan ostajalle Postin pakettipalvelun avulla. Keskitetty logistiikka yhdestä keskusvarastosta mahdollistaa tehokkaan pakettitoimituksen: ostajan kaikki tuotteet lähetetään samassa paketissa.

Myynti- ja ostotapahtuma, sekä raha- ja pakettiliikenne, kulkevat Netflea.comin kautta. Näin palvelu on turvallinen eikä myyjä tai ostaja tule huijatuksi.

Googlen konekäännös mahdollistaa kustannustehokkaan kääntämisen

Netflea.comin kansainvälistymisjohtaja Oula Järvisen mukaan verkkokaupan kansainvälistymisen onnistumiseksi tulee tekstit olla nopeasti maakohtaisilla kielillä.

- Googlen konekäännöksen avulla myyntiin asetetun tuotteen tiedot kääntyvät silmänräpäyksessä eri kielille. Valtavien tuotemäärien ja useiden eri kielien kääntämiseen oli mielestämme ainoastaan yksi järkevä vaihtoehto. Se, että tarjoamme palvelun asiakkaan omalla kielellä, tekee koko Euroopasta meille yhden ison markkinan.

Taustalla jyllää maailman suurin verkkokauppaverkosto - paketti perille jopa seuraavana päivänä

Viime vuonna Posti liittyi maailman suurimpaan verkkokauppaverkostoon. Verkosto tarjoaa yhdenmukaiset ulkomaan pakettitoimitukset, paino- ja kokorajat sekä asiakaspalautukset verkkokaupan toimituksiin. Verkosto toimii nyt 12:ssa Euroopan maassa. Suunnitelmissa on saada 6 lisämaata verkostoon vuoden sisällä, jolloin verkosto maat ovat: Ruotsi, Viro, Latvia, Liettua, Saksa, Itävalta, Hollanti, Belgia, Luxemburg, Tsekki, Slovakia, Puola, Norja, Tanska, Unkari, Slovenia, Ranska, Iso-Britannia.

Postin pakettipalveluiden johtaja Toni Laaksonen iloitsee suomalaisen verkkokaupan puolesta.

- Posti tarjoaa tämän verkoston avulla suomalaisille verkkokauppiaille helpon tavan kansainvälistyä logistiikan saralla. Paketit toimitetaan maakohtaisesti henkilöasiakkaiden preferoimiin pisteisiin, joko palvelupisteisiin tai kotiin.

Suomesta Saksaan lähetetty paketti on perillä kolmessa arkipäivässä, Viroon lähetetty paketti jopa seuraavana päivänä. Kun toimintatapa on jokaisessa maassa samanlainen, on verkkokauppiaan helppo myydä tuotteita haluamiinsa maihin. 

Pakettivolyymi ratkaisee hintatason

Tätä Postin "Parcel Connect" -palvelua käyttää jo lähes sata suomalaista verkkokauppiasta. Laaksonen kertoo, että kuljetusmaksuissa näkyy Suomen maantieteellinen sijainti Euroopan laidalla ja Suomen maantieteellinen pituus. Mitä enemmän Suomesta lähtee pakettivolyymia Eurooppaan, sitä edullisemmat ovat kuljetushinnat.

eCom Growth -hanke auttoi Netflea.comia kansainvälistymään

eCom Growth on Finpron operoima digitaalisen kaupan kasvuohjelma, joka auttaa suomalaisia verkossa kauppaa käyviä yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Globaalissa kaupassa ei ole rajoja. Verkkokauppa toimii lähtökohtaisesti aina globaalilla markkinalla ja se on avoinna 24/7/365.

- Olen iloinen, että kasvuohjelma on vauhdittanut Netflea.comin kansainvälistymistä ja toivotan onnea Euroopan valloitukseen. Samalla kannustan muitakin suomalaisia verkkokauppiaita hakemaan rohkeasti kasvua kansainvälisiltä markkinoilta, sanoo Simo Heiskanen eCom Growth -hankkeen ohjelmapäällikkö.