Postinjakelun laatu ylitti myös maaliskuussa Viestintäviraston vaatimukset - uhkasakolle ei tarvetta

21.04.2017

Postin suorittama postinjakelu on ylittänyt alkuvuonna Viestintäviraston asettamat laatuvaatimukset. Postin raportointi osoittaa, että viisipäiväiselle yleispalvelukirjeiden jakelulle asetettu vaatimus 99,6 %:n laatutasosta ylittyi selvästi. Maaliskuussa postinjakelun toteuma oli 99,87 %, helmikuussa 99,90 % ja tammikuussa 99,86 %.

Myös joulukuussa postinjakelun taso ylitti Viestintäviraston vaatimuksen. Jakeluvelvoitteen toteuma joulukuussa oli 99,88 %.

Viestintäviraston uhkasakolle ei ole tarvetta laatutasovaatimusten toteuduttua.

Kesällä ja syksyllä 2016 jakelussa oli valitettavia ajoittaisia alueellisia häiriöitä, joihin puututtiin korjaustoimilla. Jakeluvelvoite on kuitenkin toteutunut yli 99 %:n tasolla syyskuusta lähtien.

Kesällä 2017 voimaan tulevassa postilaissa laatumäärittely on ehdotettu muutettavaksi. Eduskunnan käsittelyssä olevan lakiesityksen mukaan haja-asutusalueilla jakelu jatkuisi edelleen viitenä päivänä. Taajama-alueilla laki antaisi mahdollisuuden poiketa viisipäiväisestä jakelusta ja sallisi vähintään kolmipäiväisen jakelun. Samalla yleispalvelun laatustandardia ollaan keventämässä, koska sähköisen viestinnän yleistyessä tarve viisipäiväiselle jakelulle on vähentynyt.

Katso myös tiedotteemme maaliskuussa

Faktaa yleispalvelusta ja postinjakelusta