Postin varhaisjakelussa Vihdin ja Nurmijärven alueilla muutos

03.04.2017

Vihdin ja Nurmijärven alueet jäävät pois Postin sanomalehtien varhaisjakelupalvelusta 1.11.2017. Syynä on Sanoma Media Finland Oy:n päätös olla ostamatta varhaisjakelua edellä mainituilla alueilla.

Muutos tarkoittaa yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista Postissa 10.4. Vihdin ja Nurmijärven alueiden varhaisjakeluhenkilöstön osalta. Alustavan arvion mukaan henkilöstön vähentämistarve on enintään 55 henkilöä. Lisäksi voi tulla osa-aikaistamisia tai osa-aikaisten tuntien vähentymistä. Henkilöstövaikutukset täsmentyvät yhteistoimintaneuvottelujen aikana.

Sanoma tiedottaa Vihdin ja Nurmijärven alueiden jakelujärjestelyistä tilaajilleen lähempänä muutosajankohtaa.

Posti hoitaa jatkossakin Sanoma Media Finlandin jakelualueet pääkaupunkiseudulla ja osassa Uuttamaata.

Sanomalehtien jakelu on osa Postin ydinliiketoimintaa. Tällä hetkellä viidestä julkisesti listatusta sanomalehtikustantajasta Sanoma ja kolme muuta käyttävät Postia varhaisjakelua.

Posti haluaa pidentää jakelupalvelujen ja sanomalehtien elinkaarta jakelumäärien vähenemisestä huolimatta

Postin tavoitteena on jakelumäärien laskusuunnasta huolimatta pidentää jakelupalvelujen ja sanomalehtien elinkaarta mahdollisimman pitkälle tulevaisuuteen.
Jaettavien lehtien määrän vähenemiseen ovat vaikuttaneet lukijoiden tottumusten muutokset ja runsas digitaalinen tarjonta.

Postin lehtipalveluista vastaava johtaja Risto Savikko kertoo, että Postissa lehtialan murros näkyy niin, että lehtien ilmestymispäivät ovat harventuneet ja lehtiä jaetaan yhä vähemmän varhaisjakelussa. Kaiken kaikkiaan Postin varhaisjakelussa jaettiin vuonna 2016 noin 14 miljoonaa lehteä vähemmän edelliseen vuoteen verrattuna.

- Teemme koko ajan lujasti töitä ja haemme uusia ratkaisuja, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman laajat ja laadukkaat sekä kustannuksiltaan kilpailukykyiset sanomalehtien jakelupalvelut lehtitaloille. Kilpailu on kovaa, mutta postilaisilla on rautainen ammattitaito sanomalehtien jakelussa ja Postilla on tarjota koko Suomen kattava palveluverkko, Risto Savikko sanoo.