Postin varhaisjakelun uudistus auttaa pidentämään sanomalehtien elinkaarta

27.06.2017

Posti yhdistää varhaisjakelun eli sanomalehtien jakelun organisaationsa Posti Palvelut Oy:hyn. Yhdistäminen vahvistaa Postin varhaisjakelupalvelun mahdollisuutta tukea sanomalehtien ja varhaisjakelun elinkaarta tulevina vuosina ja kehittää toimintaa yhdessä lehtitalojen kanssa.

Postin sisäinen muutos ei aiheuta irtisanomisia eikä muutoksia sanomalehtien tilaajille tai muille postinsaajille.

Varhaisjakelu on tärkeä osa sanomalehtien palvelua - lehti halutaan kotiin aamutuntien aikana. Lehtitalot odottavat Postilta laadukasta palvelua, jossa varhaisjakelun kustannukset eivät kuitenkaan saa muodostua esteeksi lehden tilaamiselle, vaikka lehtien määrä digiaikana vähenee.

- Nyt tehtävä muutos auttaa hillitsemään asiakkaidemme kustannuspaineita ja pidentää sanomalehtien elinkaarta. Lehden tilaajan kannalta hyvää on, että näin voimme osaltamme vaikuttaa tilaajahintoihin palvelun kärsimättä, Postin lehtipalveluista vastaava johtaja Risto Savikko sanoo.

Mediatalojen ja kustantajien on myös aiempaa helpompaa seurata ja hallita liiketoiminnan kustannuskehitystä, kun toiminta on hyvin läpinäkyvää.

- Kilpailukykyisellä toiminnalla voimme turvata laadukkaan varhaisjakelun jatkossakin ja samalla työpaikkojen säilymisen Postissa, Savikko korostaa.

Posti Palvelut Oy on Postin kokonaan omistama tytäryhtiö, jossa työskentelee 1. heinäkuuta alkaen yhteensä noin 2700 varhaisjakelun ammattilaista. Yhtiö perustettiin, kun Postin varhaisjakelu laajeni Kaakkois-Suomeen.

- Tavoitteenamme on ottaa marraskuussa käyttöön koko varhaisjakeluhenkilöstöllemme TEAM:n työehtosopimus, joka on alan vallitseva käytäntö varhaisjakelussa. Se mahdollistaa toiminnan kehittämisen aiempaa paremmin yhdessä sanomalehtiasiakkaidemme kanssa, sanoo Risto Savikko.

Postin tavoitteena on rakentaa Posti Palvelut Oy:stä elinvoimainen toimija valtakunnan tasolla. Posti hakee pitkän aikavälin kilpailukykyä, jotta se voi laajentaa palvelutarjontaa ja palvelun maantieteellistä kattavuutta sekä tarjota varhaisjakelun työpaikkoja mahdollisimman monelle osaajalle.

FAKTAA VARHAISJAKELUSTA: