Postin väliaikaisista pop up -noutopisteistä on noudettu jo yli 100 000 lähetystä

07.12.2017

Postin joulusesongissa on käynnissä yli miljoonan pakettitoimituksen viikot. Ennätysvolyymista huolimatta pakettiliikenne on pysynyt sujuvana. Tässä ovat auttaneet Postin perustamat yli 100 väliaikaista pop up -noutopistettä, joiden kautta on toimitettu ensimmäisen viikon aikana yli 100 000 lähetystä.  

- Kiitos asiakkaille, jotka ovat noutaneet lähetyksiä nopeasti totutusta poikkeavistakin paikoista. Käytämme pakettiautomaattien ja postien kaiken hyllytilan tehokkaasti hyödyksi, ja ohjaamme paketit ensisijaisesti niihin. Tilaa vapautuu seuraavien asiakkaiden paketeille sitä mukaa, kun lähetyksiä noudetaan, Postin liiketoimintajohtaja Kati Nevalainen sanoo.

Jos lähetys ei mahdu alkuperäiseen palvelupisteeseen, se ohjataan mahdollisimman lähelle toiseen palvelupisteeseen. Väliaikaisia noutopisteitä sijaitsee kauppakeskuksissa, kauppojen yhteydessä sekä Postin jakelun tiloissa.

- Väliaikaisten noutopisteiden johdosta asiakkaat eivät joudu odottamaan ylimääräisiä päiviä lähetyksiään, vaan paketit saadaan nopeasti noudettaviksi. Kehitämme väliaikaisten noutopisteiden verkostoa edelleen kokemusten mukaan. Verkkokaupan kasvu edellyttää näitä uusia ratkaisuja sesonkeihin muissakin maissa, Nevalainen kertoo.

Postin palvelupisteverkostossa on yli 1 400 postia ja pakettiautomaattia. Posti on lisännyt kuljetuksia ja pakettiautomaattien täyttökertoja. Postin omat myymälät palvelevat pidennetyin aukioloajoin ja ovat avoinna myös sunnuntaisin. 
Väliaikaisten pop up -noutopisteiden sijainnit ja aukioloajat