Postin pakettitoimitukset viime viikolla ylsivät taas uuteen ennätykseen

18.12.2017

Posti toimitti viime viikolla asiakkailleen 1,2 miljoonaa pakettia, mikä ylitti aiemman ennätyksen Postin kuljettamien pakettien viikkovolyymissa. Aiempi ennätys tehtiin marraskuun lopussa. Pakettimäärät ovat kasvaneet selvästi viime vuodesta.

- Verkkokaupassa on meneillään vuoden ylivoimaisesti vilkkain sesonki, ja olemme erittäin iloisia siitä, että olemme voineet olla mahdollistamassa verkkokaupan onnistumisen asiakkaillemme. Näin suuren pakettimäärän logistiikka ei onnistuisi ilman tehokkaita lajittelukeskuksia, tarkasti aikataulutettuja kuljetuksia ja laajaa palveluverkostoa, korostaa Pakettipalveluista vastaava johtaja Toni Laaksonen Postista.

Postin lajittelukeskukset ovat toimineet ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa ja miljoonan paketin raja on ylittynyt viikoittain. Myös tästä viikosta odotetaan reilun miljoonan paketin viikkoa. Se tarkoittaa, että Posti toimittaa arkipäivisin noin 200 000 pakettia päivässä. Myös viikonloppuisin on kuljetettu lähetyksiä.

 

Postin palvelupisteiden määrä kasvanut 40 prosenttia vuodesta 2011

Verkkokaupan kasvun myötä Posti on avannut kaiken aikaa uusia palvelupisteitä. Postin palvelupisteiden määrä on kasvanut noin 40 prosenttia viime kuuden vuoden aikana. Tällä hetkellä palvelupisteitä on yli 1 500, joista yli 500 on pakettiautomaatteja ja yli sata väliaikaisia noutopisteitä.

- Ensi vuonna tavoitteemme on avata 1 000 uutta pakettiautomaattia, koska kuluttajat haluavat käyttää pakettitoimituksiensa vastaanottamiseen nimenomaan automaatteja. Pyrimme varmistamaan uusilla automaateilla sujuvat ja nopeat toimitukset.

Pakettien lisäksi Posti jakaa kuukausittain yli miljoona kirjelähetystä Kiinasta. Nämä lähetykset sisältävät kiinalaisten verkkokauppojen ostoksia. Nämä lähetykset eroavat normaaleista paketeista siten, että suurimassa osassa niistä ei ole lähetysten seurantaa ja toimitusajat Suomeen ovat jopa yli kuukauden. Kuljetusketjusta Eurooppaan vastaa Kiinan Posti tai muu lähettäjä. Osa näistä Kiinasta ostetuista verkkokauppalähetyksistä odottaa edelleen kuljetusta lähtömaassaan. Posti toimittaa lähetykset vastaanottajille muutamassa päivässä saatuaan ne verkkoonsa ja vastuulleen.

Kotimaisten verkkokauppojen paketit ehtivät vielä perille jouluksi. Kotimaassa pakettiautomaateista, Postin verkkopalvelusta ja mobiilisovelluksesta viimeistään keskiviikkona 20.12. lähetetyt paketit ehtivät jouluaatoksi perille. Postista lähetetyt joulupaketit ehtivät perille, kun ne lähetetään tiistaina 19.12.

Posti palvelee pakettitoimituksissa aivan jouluaattoon saakka. Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat www.posti.fi/postit.