Postin pakettiautomaatit suosiossa: automaatteihin 4 200 lokeroa lisää

24.05.2017

Postin pakettiautomaatti

Alkuvuonna Postin pakettiautomaattien kautta kulkeneiden pakettien määrä kasvoi 28 %. Nyt Posti hankkii sataan eri pakettiautomaattiin lisää lokeroja. Uusia lokeroja tulee yhteensä 4 200 kappaletta

- Lisäämme lokakuun loppuun mennessä lokeroja nykyisiin pakettiautomaatteihin. Lokeroja tulee lisää niihin pakettiautomaatteihin, joihin on tilattu eniten paketteja, sanoo Postin verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava Saara Pietilä.

Postilla on 480 pakettiautomaattia kattavasti koko Suomessa. Pakettiautomaatteja on esimerkiksi kauppojen ja ostoskeskusten yhteydessä, siellä missä ihmiset liikkuvat.

Paketit kotiin 24/7 - SmartPostit kerrostaloihin

Uusimpana automaatteina pakettien vastaanottamiseen ja lähettämiseen ovat kerrostalojen SmartPostit. SmartPostit mahdollistavat talon asukkaille sekä tavaroiden että palveluiden lähettämisen ja vastaanoton. Paketit saa kotiaulaan ilman erillismaksua ja SmartPost on käytettävissä 24/7. Pakettitoimitusten lisäksi automaattia voi käyttää esimerkiksi erilaisten laitteistojen huoltotoimituksiin tai esimerkiksi elektroniikan tietoturvalliseen kierrätykseen

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa alkuvuodesta 2017 toteutetun kyselyn mukaan pakettiautomaatit ovat kuluttajille mieluisin toimitusmuoto. Kyselyn mukaan pakettiautomaatit myös tehostavat jakelua ja vähentävät kotiinkuljetukseen liittyviä negatiivisia ympäristövaikutuksia.