Postin Lähilokero-palvelu vähentää säätämistä kuluttajien välisessä verkkokaupassa

20.01.2017

Kuluttajien välisessä verkkokaupassa ostaja ja myyjä kohtaavat usein verkossa, esimerkiksi oman asuinalueen Facebook-kirppisryhmässä. Tavara vaihdetaan 70-prosenttisesti myyjän ja vastaanottajan henkilökohtaisessa tapaamisessa. Usein tavaran vaihtamiseen liittyy säätöä, niin tapaamisen ajankohdan kuin paikan sopimisen kanssa.

Lähilokero-palvelu käyttöön koko Suomessa

Posti testasi noin puoli vuotta sitten Lähilokero-palvelua, jossa pakettiautomaatti toimii tavaran vaihtopisteenä. Nyt palvelu vakiintuu ja se otetaan käyttöön koko Suomessa.

- Ostajan ja myyjän ei tarvitse sovittaa aikataulujaan yhteen, kun myyjä voi jättää tavaran siihen pakettiautomaatiin, mistä ostaja noutaa sen. Posti ei kuljeta tavaraa, vaan pakettiautomaatin lokero toimii edullisena säilytys- ja noutopaikkana, kertoo Postin kuluttajien pakettipalveluista vastaava johtaja Kati Nevalainen.

Asiakas voi varata Lähilokeron Postin verkkopalvelussa, ja lokeron saa käyttöön alkaen 1,90 eurolla. Tavara voi painaa maksimissaan jopa 35 kiloa.

Miten palvelu toimii?

Myyjä:

  1. Pakkaa tavaran kevyesti esim. muovipussiin.
  2. Kirjoittaa pakkauksen päälle oman nimensä ja puhelinnumeronsa sekä vastaanottajan nimen ja puhelinnumeron.
  3. Maksaa Lähilokeron etukäteen verkossa tai valitsee Postin mobiilisovelluksessa kohdan "Lähetä paketti tai kirje" ja täyttää pyydetyt tiedot.
  4. Ottaa talteen maksun jälkeen saamansa Helposti-koodin.
  5. Vie pakkauksen pakettiautomaattiin ja avaa lokeron Helposti-koodilla, jättää tavaran lokeroon.

Vastaanottaja:

  1. Saa tekstiviestin, kun myyjä on jättänyt tavaran pakettiautomaattiin. Tekstiviestissä on lokerokoodi, jolla lokeron saa auki.
  2. Vastaanottajalla on seitsemän arkipäivää aikaa noutaa tavara automaatista.

Posti ei siis kuljeta tavaraa, vaan Lähilokero toimii tavaran säilytys- ja noutopaikkana. Lähilokero-palvelu soveltuu erityisen hyvin paikallisille nettikirppiksille, mutta myös muuhun paikalliseen tavaranvaihtoon kuten esimerkiksi avainten ja unohtuneiden tai löytyneiden tavaroiden luovutukseen.


Lisätietoja Lähilokero-palvelusta

Katso video YouTube/Posti - Sujuvampi arki: Jätä se pakettiautomaatin Lähilokeroon

Lue myös tutkimuksesta: Yli 2,2 miljoonaa suomalaista ostaa, myy tai lahjoittaa kuukausittain tavaroita vertaisverkkokaupassa