Posti Kotipalvelut aloittaa Helsingin kotihoidon kauppapalvelun tuottajana

10.07.2017

Posti huolehtii heinäkuusta alkaen Helsingin kaupungin kotihoidon ja tukipalveluasiakkaiden ruokaostosten toimituksista. Kauppapalvelu alkaa porrastetusti heinä-elokuun aikana ja jatkuu tammikuun 2018 loppuun asti. Kauppapalvelu kilpailutetaan loppuvuodesta 2017.

Helsingin kotihoidossa on yli 3 000 kauppapalvelun asiakasta, lisäksi palveluasumisessa asiakkaita on noin 300. Postilla on entuudestaan 20 vuoden kokemus ateriakuljetuksista. Posti toimittaa vuosittain 2 miljoonaa kotihoidon ateriaa ja kauppakassia koteihin noin 60 kunnassa.

- Kaupunki turvaa tällä ratkaisulla tukipalveluasiakkaiden tarvitsemat kauppapalvelut ja palvelujen laadun, joista kaupunki on sosiaalihuoltolain perusteella järjestämisvastuussa. Kotihoidon ja palveluasumisen henkilökunta avustaa asiakkaitaan palvelun käyttöön liittyvissä asioissa Postin aloittaessa toiminnan, toteaa sosiaali- ja terveystoimen hankintalakimies Jukka Harno.   

- Olemme hyvillämme tästä luottamuksesta ja pidämme huolta, että palvelut saadaan hoidettua luotettavasti kotihoidon asiakkaille. Helsingissä Posti on hoitanut kotihoidon ateriakuljetuksia jo vuodesta 2013, joten toiminta alueella on jo suurelta osin tuttua, sanoo asiakkuus- ja kehitysjohtaja Saila Partanen Posti Kotipalveluista.

Kauppapalvelun asiakkaaksi pääsee kotihoidon ja palveluasumisen henkilöstön avulla. Henkilöstö myös avustaa asiakasta tilauksen tekemisessä. Posti vastaa Helsingin kotihoidon kauppapalvelussa koko tilaus- ja toimitusketjusta. Asiakas voi tilata ostokset palvelunumerosta (p. 0800 95335, ma- pe klo 9 -15) tai verkkokaupasta (www.posti.fi/ruokahetki).

Ostosten keräily ja toimitus maksaa 9,44 €/ toimituskerta, puhelintilausmaksu on 1,50 €/ toimituskerta. Postin kauppakumppani on HOK-Elanto. Tuotteilla on Alepan vähittäiskaupan normaalit ja ajantasaiset hinnat. Päiväkohtaiset tarjoukset ja satokaudet otetaan hinnoittelussa huomioon.

Postin kuljettaja toimittaa ostokset sovitussa aikataulussa ja huolehtii kauppakassin purkamisesta asiakkaan toiveiden mukaan keittiöön.