Postimerkkivuosi huipentuu Linnan juhliin

24.05.2017

Syyskuun 6. päivä postimerkeissä ilahduttavat vaikuttavat luontokuvat, tutut kaupunkipuistonäkymät ja Jasmin Anoschkinin omalaatuiset veistokset. Marraskuun 3. päivän postimerkeissä ollaan Linnan juhlien tunnelmissa ja Rudolf Koivun satumaailmassa. 

 

Neljä vuodenaikaa 100 kappaleen rullapostimerkeissä

Stina Hovi on suunnitellut Suomen luontoa ja neljää vuodenaikaa kuvaavan postimerkkisarjan.

- Neljä eri vuodenaikaa ovat suomalaisen luonnon rikkaus. Ilmastonmuutoksen myötä niiden rajat muuttuvat yhä häilyvämmiksi. Toivon, että nämä postimerkit osaltaan muistuttavat ihmisiä siitä, että meillä on ainutlaatuinen luonto, jota täytyy jokaisen osaltaan suojella, Hovi sanoo.

Sadan kappaleen rullassa on neljä erilaista kotimaan ikimerkkiä. Neljä vuodenaikaa julkaistaan 6. syyskuuta.

Kansalliset kaupunkipuistot: Turku, Porvoo ja Hämeenlinna

Timo Mänttäri on taitellut värikkäästi tyylitellyt ja tutut maamerkit Turun, Porvoon ja Hämeenlinnan kaupunkipuistoja esitteleviin postimerkkeihin.

Kansallinen kaupunkipuisto on urbaanien arvomaisemien verkosto, joka kattaa kaupunkikulttuurin ja -luonnon kannalta oleellisimmat kohteet. Suomessa on tällä hetkellä kahdeksan kansallista kaupunkipuistoa.

- Olen kuvittanut useita Helsinkiä kuvaavia postikortteja. Nyt oli mieluisaa päästä piirtämään muita kaupunkeja. Kävin kaikissa kolmessa kohteessa paikan päällä etsimässä sopivinta aihetta ja kuvakulmaa, Mänttäri kertoo.

6. syyskuuta julkaistavassa Kansalliset kaupunkipuistot -arkissa on 30 kotimaan ikimerkkiä.

Jasmin Anoschkinin taide on täynnä iloa ja väriä

Postin ensimmäinen taidepalkinto luovutettiin maaliskuussa kuvanveistäjä Jasmin Anoschkinille. 10 000 euron lisäksi palkintoon kuuluu taitelijan töistä julkaistavat postimerkit.

Merkkisarjaan on valittu kolme leikkisää työtä: keraamiset pusuhuulet, koala ja kirahvi, sekä puusta veistetty poro.

- Veistän puuta moottorisahalla ja kirveellä sekä muotoilen savea ronskilla otteella, Anoschkin kertoo työskentelystään. Lopputuloksena on hauskoja ja värikylläisiä teoksia, joista näkyy ajatuksen alkuperä: heittäytyminen lapsuuden muistoihin.

Paula Salvianderin suunnittelemassa arkissa on 15 kappaletta kotimaan ikimerkkejä. Merkit julkaistaan 6. syyskuuta ja saman päivänä avautuu Jasmin Anoschkinin yksityisnäyttely ARTag-galleriassa Helsingissä.

Linnan juhlien tunnelmissa

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan perinteisesti presidentin linnassa ja kansa seuraa juhlia television välityksillä. Näitä tunnelmia on koottu Anssi Kähärän Linnan juhlat -postimerkkeihin. Merkeissä muun muassa kätellään, tanssitaan ja sovitetaan juhla-asua.

3. marraskuuta ilmestyvässä vihossa on kuusi kotimaan ikimerkkejä.

Joulumerkeissä Rudolf Koivu

Joulumerkeissä nähdään rakastettuja Rudolf Koivun (1890-1946) kuvituksia. Taidemaalari tuli tunnetuksi lastenkirjoistaan, ja hän on kuvittanut myös lukuisia joulukortteja.

H. C. Andersenin sadun Lumikuningatar nähdään ulkomaan ikimerkissä ja postikorteista tutut tonttuhahmot kuvittavat kotimaan ikimerkkiä ja joulun ikimerkkiä.

Joulumerkit ilmestyvät 3. marraskuuta.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.