Postimerkkivuosi 2018 alkaa sadunomaisin kuvituksin

27.10.2017

Posti julkaisee tammi-kesäkuussa 2018 kymmenen postimerkkijulkaisua. Merkkivuosi alkaa upeilla sadunomaisilla ystävänpäivän postimerkeillä ja esiin nostetaan toivottuja kukka- ja eläinaiheita. Ensipäivien vietto siirtyy Tampereelta takaisin Helsingin pääpostiin. 

Ystävyyden valoa, Lapin lumoa ja sadun taikaa 

Vuoden 2018 ystävänpäiväpostimerkit on suunnitellut Leena Raappana-Luiro. Värin ja valon täyteisissä kasvien kuvissa toistuu sydän-muoto. Ystävyys on valo -postimerkkivihko ilmestyy 24. tammikuuta ja siinä on viisi kotimaan ikimerkkiä.

Joulupukin pääposti, Postin erikoismyymälä Rovaniemellä, saa vierailijoita ympäri maailman. Heitä ja kaikkia Suomesta hurmaantuneita matkailijoita ajatellen täydennetään ulkomaan ikimerkkien valikoimaa Stiina Hovin suunnittelemilla Lappi-aiheisilla postimerkeillä. Kahteen erilaiseen merkkiin on kuvattu matkailijoiden suosikit revontulet ja porot. Lapin lumo -arkki ilmestyy 24. tammikuuta ja siinä on kymmenen ulkomaan ikimerkkiä.

Kirjailija Zacharias Topeliuksen syntymästä tulee kuluneeksi 200 vuotta. Kaikkien tuntemaa satusetä Topeliusta juhlistetaan Timo Berryn suunnittelemalla pienoisarkilla, jossa on Albert Edelfeltin maalaama henkilökuva vuodelta 1889 ja Rudolf Koivun maalaus Kätkyt ja enkelivartio Topeliuksen satuun Adalmiinan helmi. Kahden kotimaan ikimerkin pienoisarkki julkaistaan 24. tammikuuta. 

Postimerkeissä pääsiäinen ja pohjoisen uhanalaiset eläimet

Susanna Rumpu ja Ari Lakaniemi ovat suunnitelleet vuoden 2018 pääsiäispostimerkit. Merkit kuvastavat lasten pääsiäisen viettoa sellaisena, kuin se tänä päivänä on. Kolmen erilaisen merkin aiheina ovat pieni poika pukeutuneena pääsiäispupuksi, virpomaan valmistautuneet lapset ja virpoja palkkioineen. Tuoreeks terveeks -postimerkkiarkki ilmestyy 28. helmikuuta ja siinä on 15 kotimaan ikimerkkiä.

Posti jatkaa Uhanalaiset eläimet -postimerkkisarjaa yhteistyössä WWF Suomen kanssa. Sarjan toisessa julkaisussa esitellään pohjoisen eläimet naali, lohi ja tunturipöllö. Merkit on suunnitellut Petteri Mattila. Uhanalaiset eläimet II -postimerkkiarkki ilmestyy 28. helmikuuta ja siinä on 15 kotimaan ikimerkkiä.

Onnittelut Minna Immosen kukkasin

Europa-postimerkkien teemana on vuonna 2018 sillat. Posti julkaisee aiheesta Klaus Welpin suunnitteleman postimerkkiarkin, jonka kahteen erilaiseen merkkiin on kuvattu puusilta Humppilan peltomaisemassa ja erämaasilta Suomussalmella. Europa: Sillat -postimerkkiarkki ilmestyy 9. toukokuuta ja siinä on kymmenen kotimaan ikimerkkiä.

Rakastetun kuvittajan Minna Immosen postimerkeissä ilahduttavat muun muassa ruusupioni, hortensia, unikko, kissankello ja päivänkakkara. Esimerkiksi erilaisiin onnentoivotuksiin sopivat merkit sisältävät viestejä herkkyydestä, ilosta, suomalaisuudesta ja tietenkin onnesta. Onnen kukkia -postimerkkiarkki ilmestyy 9. toukokuuta ja siinä on 15 kotimaan ikimerkkiä.

Kesäkuun merkeissä suomalaisia makuja ja perinteistä käsityötaitoa

Pohjola-sarjassa teemana ovat kalat. Erik Bruun on suunnitellut Suomen postimerkkeihin suosittuja ruokakaloja. Kahta erilaista merkkiä kuvittavat kuha ja muikkuparvi. Pohjola: Kaloja -postimerkkiarkki ilmestyy 6. kesäkuuta ja siinä on kymmenen kotimaan ikimerkkiä.

Suomalaisista makusuosikeista postimerkkeihin pääsevät muun muassa kahvi ja salmiakki. Postin asiakkaat ehdottivat näitä ja monia muita herkkuja postimerkkiaiheiksi keväällä 2017. Klaus Welpin suunnittelema Suomalaisia makuja -postimerkkivihko ilmestyy 6. kesäkuuta ja siinä on kuusi ulkomaan ikimerkkiä.

Minna Luoma on suunnittelut pienoisarkin, jossa esitellään Uskelan ja Jääsken kansallispuvut. Yhdessä Kansallispukukeskuksen kanssa postimerkkeihin on valittu taidokkaita yksityiskohtia, kuten tykkimyssy ja paljinsolki. Kansallispuvut-pienoisarkki ilmestyy 6. kesäkuuta ja siinä on kuusi kotimaan ikimerkkiä.

Ensipäivätilaisuudet Helsingissä

Tammikuusta 2018 alkaen uusien postimerkkien ensipäiväntilaisuudet järjestetään Helsingin pääpostissa. Siten yhä useammalla kävijällä on mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Postissa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita.

Ensipäiviä vietetään vuoden 2018 alkupuoliskolla 24. tammikuuta, 28. helmikuuta, 9. toukokuuta ja 6. kesäkuuta.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.