Posti ottaa käyttöön viisi sähköpakettiautoa Espoossa

08.09.2017

Posti ottaa käyttöön sanomalehtien ja päiväpostin jakeluun viisi oikealta ohjattavaa Nissan-sähköpakettiautoa. Täyssähköautot luovutettiin Postille Espoossa keskiviikkona 6. syyskuuta. 

Hankinta liittyy Postin tavoitteisiin testata vaihtoehtoenergia-ajoneuvoja ja ottaa parhaita ajoneuvoratkaisuja normaaliin työkäyttöön. 

Monipuoliset käyttömahdollisuudet

Sähköpakettiautot soveltuvat postin- ja sanomalehdenjakelun lisäksi hyvin kaikkiin Postin monipuolisiin kuljetuksiin, kuten pakettien, aterioiden ja ruokakassien jakeluun. Lastaustilaa autoissa on yli neljä kuutiota ja kantavuutta kuormalle yli 600 kiloa. 

Autoissa on litium-akut, joilla ajaa ihanneolosuhteissa 170 kilometriä yhdellä latauksella. Auto kerää talteen jarrutusenergian ja palauttaa sen akkuun. 

- Olemme testanneet autoja jo pitkään ja toimintamatka on riittänyt hyvin Postin tarpeisiin sanomalehti-, paketti- ja postikuormienkin kanssa. Autojen tekniikka on ollut hyvin luotettavaa, eikä talvikäyttö-ongelmiakaan ole ollut, Postin kalustosta vastaava Kari Tuomola sanoo. 

Valtteina äänettömyys ja päästöttömyys

Sähköpakettiautot sopivat ominaisuuksiltaan hyvin kuljetusajoihin kaupungissa. Ne ovat käytössä hiljaisia ja päästöttömiä, mikä sopii erityisen hyvin jakeluliikenteeseen kaupungissa. Äänettömyys on valttia aamuyön tunteina.  

- Maan suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Postilla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen kuljetustoiminnan kehittäjänä. Olemme edelläkävijöitä ja aktiivisesti osallistuneet vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttökokeiluihin. Sähköautojen lisäksi testaamme postinjakelussa muun muassa sähkörahtiskoottereita ja käytössämme on sähköavusteisia jakelukärryjä ja -polkupyöriä, Kari Tuomola kertoo. 

Postin jakelu- ja kuljetuskalustoon kuuluu lähes 4 000 ajoneuvoa, joilla ajetaan vuodessa noin 110 miljoonaa kilometriä. Postin ympäristöohjelman keskeisenä tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöjä 30 prosenttia vuoteen 2020 mennessä (vertailuvuosi 2007, suhteessa liikevaihtoon). Keskeiset keinot ovat energiatehokkuuden parantaminen ja vähäpäästöisemmän uusiutuvan energian käyttö. Polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä pyritään alentamaan myös tehokkaalla reittisuunnittelulla, kuljetusten yhdistelyllä sekä ympäristön huomioivalla ajotapakoulutuksella ja ajotavan seurannalla. 

Postin kaikki jakelu-, kuljetus-, rahti- ja varastopalvelut Suomessa ovat asiakkaille hiilineutraaleja Posti Green -palveluita

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön