Postilla on nollatoleranssi syrjinnälle

28.09.2017

Postin Smartpost-mainos on herättänyt keskustelua. Posti on saanut palautetta, että mainoksen koetaan loukkaavan eri kansallisuuksia.

- Meillä on nollatoleranssi kaikelle syrjinnälle. Posti on jo pitkään tehnyt perusteellista työtä monikulttuurisen työyhteisön kehittämiseksi ja ylläpitämiseksi. Postilla on töissä yli 80 eri kansalaisuutta ja kunnioitamme jokaista ihmistä, kansalaisuutta ja kulttuuria. Suhtaudumme syrjintään ja syytöksiin erityisen vakavasti, sanoo Noomi Jägerhorn, Postin vastuullisuusjohtaja.  

Smartpost-mainoksessa nainen kiertää maailmaa kuuntelemassa universaaleja viisauksia ja hakee tietoa parempaan elämään. Viisaus kaikilta oli sama: ”ottakaa rauhassa, älkää juosko asioiden perässä”. Katso mainosvideo täältä.

Mainoksessa ei missään nimessä suhtauduta alentavasti mihinkään ihmisryhmään tai henkilöön. Päinvastoin, olemme nöyränä kuulemassa ja ottamassa oppia, mitä kiireettömyys tarkoittaa kullekin mainoksessa esiintyvälle henkilölle. Pahoittelemme, jos mainos on aiheuttanut mielipahaa.

Mitä rasismilla tarkoitetaan?

Rasismi on ihmisryhmän tai sen jäsenen ihmisarvon alentamista. Rasismiin usein kuuluu se, että omaa ryhmää pidetään parempana kuin toisten ryhmiä. Rasismi aiheuttaa eriarvoistumista ja vahingoittaa sen kohteiden lisäksi koko yhteiskuntaa. Rasismia käytetään vallan välineenä. www.eirasismille.fi