Postilla kaikkien aikojen ennätyspäivä pakettivolyymissä: vuorokaudessa yli 250 000 pakettia

28.11.2017

Verkkokaupan joulusesonki on alkanut niin ulkomaisissa kuin kotimaisissa verkkokaupoissa. Viime viikon Black Friday -ostospäivä jatkui maanantaina Cyber Mondayna. Vilkkaat ostospäivät näkyivät myös Postin logistiikkakeskuksissa. Maanantai-iltana Postin logistiikkakeskusten kautta kulki yli 250 000 pakettia yhden vuorokauden aikana.

- 250 000 pakettia vuorokaudessa on Postin kaikkien aikojen ennätys. Teemme näin sesonkiaikoina töitä kolmessa vuorossa, 24 tuntia vuorokaudessa. Myös logistiikkakeskuksemme pyörivät jopa seitsemänä päivänä viikossa joulusesongin loppuun saakka, Postin Pakettipalveluiden johtaja Toni Laaksonen kertoo.

Postin pakettivolyymi on kasvanut 8 % tänä vuonna jo ennen loppuvuoden sesonkeja.

- Olemme varautuneet pakettien volyymipiikkiin avaamalla sesongin ajaksi yli sata väliaikaista pop up -noutopistettä. Olemme myös lisänneet pakettiautomaatteihin lokerotilaa 4 200 lokeroa. Varmistamme asiakkaille sujuvan pakettiliikenteen ja nopean noutamisen, Laaksonen kertoo.

Kotimaisten ja ulkomaisten verkkokauppojen paketit ehtivät vielä perille jouluksi. Sen sijaan pientavaraa ei enää kannata tilata Aasiasta jouluksi, sillä kirjelähetysten toimitusajat esimerkiksi Kiinasta ovat useita viikkoja.

Verkkokaupan arvioidaan kasvavan Suomessa seuraavina vuosina noin 10 % vuodessa. Posti varautuu verkkokaupan myötä lisääntyvään pakettien ja tavaroiden jakeluun avaamalla 1 000 uutta pakettiautomaattia vuoteen 2019 mennessä. Postilla on tällä hetkellä yli 1 400 palvelupistettä, joista pakettiautomaatteja on yli 500. Euroopassa tätä enemmän pakettiautomaatteja on vain Saksassa Deutsche Postilla. Posti otti pakettiautomaatit käyttöön ensimmäisenä maana Pohjoismaissa vuonna 2011. Viime vuonna Posti toimitti noin 34 miljoonaa pakettia.

Kaikkien Postin palvelupisteiden sijainnit ja aukioloajat www.posti.fi/postit.