Posti toimittaa järvenpääläisten omahoitotarvikkeet pakettiautomaatteihin ja noutopisteisiin

03.03.2017

Posti aloitti vuoden alussa kahdeksan kuukautta kestävän pilottipalvelun, jossa se hoitaa Järvenpään kaupungin diabetes-, uniapnea- ja hoitotarvikkeiden jakelun.

Posti vastaanottaa viikoittain Järvenpään kaupungille saapuvan hoitotarvikekuorman ja purkaa sen varastoonsa. Varastossa tuotteet kerätään, pakataan ja lähetetään kaupungin terveysalan ammattilaiselta saadun tilauksen mukaisesti. Posti kuljettaa lähetykset pakettiautomaatteihin sekä muihin Postin palvelupisteisiin, joista kuntalaiset voivat noutaa ne itselle parhaiten sopivina ajankohtina, esimerkiksi kauppareissun yhteydessä.

Asiakkaan halutessa omahoitotarvikkeet viedään myös suoraan kotiin. Posti hoitaa myös jälkitoimitukset ja palautukset sekä niiden käsittelyn.

Hoitajien työaika asiakastyöhön

Aiemmin omahoitotarvikkeet tulivat kaupungin omaan varastoon, jossa lähi- tai perushoitaja purki tavarat ja pakkasi niitä uudelleen asiakkaalle lähetettäviin yksilöityihin paketteihin. Asiakkaat noutivat paketit terveysasemalta.

Järvenpään kaupungin terveyden edistämisen päällikkö Petra Hurme sanoo, että kaupunki haluaa säästää hoitohenkilökunnan aikaa asiakastyöhön. Lisäksi tiloja halutaan käyttää asiakaslähtöisesti varastoinnin sijaan.

- Odotamme pilotilta loistavaa asiakaskokemusta ja että hoitajiltamme säästyy aikaa asiakastyöhön. Teemme tämän vuoksi pilotin aikana säännöllistä työajanseurantaa. Yhteistyö Postin kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin ja käymme jatkuvaa keskustelua kehittämistoimenpiteistä. Keväällä toteutamme myös asiakastyytyväisyyskyselyn, Hurme listaa.