Posti toimittaa espoolaisten diabeetikkojen omahoitopaketit pakettiautomaatteihin ja noutopisteisiin

30.01.2017

 

Posti aloitti viime vuoden lopussa palvelun Espoon kaupungille, jossa se kuljettaa espoolaisille diabeetikoille tarkoitetut omahoitopaketit suoraan Postin pakettiautomaatteihin tai muihin Postin noutopisteisiin.

Espoon kaupunki ulkoisti ensimmäisenä suurena kaupunkina koko toimitusketjunsa Postille jo reilu vuosi sitten. Nyt Posti kerää, pakkaa ja toimittaa diabeetikkojen omahoitotarvikkeet suoraan varastosta ja toimittaa ne pakettiautomaatteihin tai muihin noutopisteisiin, joista kuntalainen voi noutaa ne hänelle parhaiten sopivana ajankohtana, esimerkiksi kauppareissun yhteydessä. Lähetys on perillä seuraavana työpäivänä tilauksesta. Aiemmin omahoitotarvikkeet toimitettiin kirjastoihin ja terveyskeskuksiin noudettavaksi.  

Espoo logistiikan palvelupäällikkö Pasi Ojaniemi uskoo palvelun helpottavan kuntalaisten arkea ja vapauttavan työntekijöille työaikaa perustyötehtävien tekemiseen.

- Uusi toimintatapa antaa lisää noutopisteitä kuntalaisasiakkaille ja suoraviivaistaa prosessia. Hoitotarviketyöntekijöiden ei tarvitse enää käyttää työaikaa pakkaamiseen ja lähettämiseen ja lisäksi tuotteet on saatu kaupungin kannalta yhteen ja samaan tilausprosessiin muiden tuotteiden kanssa. Kirjastoista ja terveysasemilta on myös saatu poistettua sinällään turha liikenne, jossa vain noudetaan tarvikkeita.  

Palvelu tarjotaan noin 9000 espoolaiselle ja toimituksia on 2 kertaa vuodessa. Loppuvuodesta 2016 palveluun liitettiin myös asiakkaille aiemmin kotiin jaettavat inkontinenssituotteet, näin asiakasmäärä kasvoi kahdella tuhannella. Vuosittaiset lähetysmäärät ovat noin 30 000 kappaletta.

Postilla on 480 pakettiautomaattia ja yhteensä noin 1400 palvelupistettä ympäri Suomen.