Posti tarkastelee kirjelaatikoiden määrää ja paikkoja Pirkanmaalla ja Satakunnassa

29.09.2017

Haja-asutusalueella postia voi lähettää omasta postilaatikosta noutomerkin avulla

Posti on selvittänyt kirjelaatikoiden käyttöä Satakunnassa ja Pirkanmaalla 28-29 ja 33-39 alkuisilla postinumeroalueilla. Osa kirjelaatikoista sijoitetaan uusille asiakaspaikoille ja samalla kirjelaatikoiden määrää karsitaan nykyisestä niiden vähäisen käytön takia. Osassa kirjelaatikoita tyhjennysaikaa muutetaan. Muutokset tehdään lokakuun aikana.

- Muokkaamme kirjelaatikkoverkostoa vastaamaan asiakkaiden nykyisiä käyttötarpeita. Kirjepostin määrän vähentyessä myös kirjelaatikoiden käyttö on vähentynyt. Tavoitteenamme on siirtää laatikoita sinne, missä ne palvelevat kirjeitä ja kortteja postittavia asiakkaitamme parhaiten. Vähäisessä käytössä olevat laatikot poistamme katukuvasta. Muutamme myös joidenkin kirjelaatikoiden päivittäisiä tyhjennysaikoja, aluepäällikkö Timo Honkasalo Postista kertoo.

Muutoksen jälkeen Satakunnassa 28-29 ja Pirkanmaalla 33-39 alkuisilla postinumeroalueilla palvelee edelleen kattava 460 kirjelaatikon verkosto nykyisen 669 laatikon sijasta. Pirkanmaalle kirjelaatikoita jää 377 ja Satakuntaan 83 kappaletta.

Kirjelaatikoiden muutoksista tiedotetaan niiden kyljissä olevissa infolapuissa. Tietoa saa myös Postin asiakaspalvelusta sekä Postin nettisivuilla olevasta kirjelaatikkohausta.

Noutomerkkipalvelu korvaa poistuvat kirjelaatikot haja-asutusalueella. Kuluttajat voivat postittaa tavallisia kirjeitä ja kortteja omasta postilaatikostaan käyttämällä noutomerkkiä. Postinjakaja poimii valmiiksi maksetun lähetyksen kuljetettavaksi silloin, kun postilaatikkoon jaetaan saapuvaa postia. Postin asiakaspalvelusta voi kysyä lisätietoa noutomerkkipalvelusta omalla asuinalueella ja pyytää tarvittaessa noutomerkin.

Postinjakajat ja kuljettajat keräävät postilähetykset laatikoista jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä. Kirjelaatikoiden tyhjentäminen tehdään mahdollisimman kustannustehokkaasti ja samalla ympäristöystävällisesti jakelu- ja keräilykierrosten yhteydessä. Kirjelaatikoiden käyttöastetta seurataan säännöllisesti ja laatikoita poistetaan ja siirretään uusille asiakaspaikoille, mikäli ne ovat vähäisessä käytössä tai esimerkiksi jatkuvan ilkivallan kohteena.