Posti pilotoi pakettiautomaateilla pesulapalvelua

13.03.2017

Postin pakettiautomaatit ovat suomalaisten suosiossa verkkokauppaostosten vastaanottamisessa ja pakettien lähettämisessä. Pakettiautomaattien kautta voi jo nyt lähettää tietoturvallisesti datalaitteita kierrätykseen (seiffi.fi), ja esimerkiksi vertaisverkkokaupan kirppispaketit vaihtavat omistajaansa pakettiautomaattien avulla.

Nyt Posti pilotoi pakettiautomaattien ja postien käyttöä uuteen palveluun: pesulapalveluun. Saara Pietilä Postin pakettipalveluista kertoo, että Posti pilotoi hyvin paljon erilaisia palvelumahdollisuuksia.

- Testaamme, miten palvelupisteemme voisivat sujuvoittaa ihmisten arkea pesulapalveluissa.

Pesulapalvelupilotissa on mukana Vistan pesula Paimiosta.

- Pakettiautomaattien ja postien kautta voi lähettää tekstiilit pesulaan. Palvelu ostetaan Vistan pakettipesulasta. Se toimii verkkokauppana, jonka tuotteita kuljetamme. Noudamme lähetykset pakettiautomaateista ja posteista päivittäin ja Posti toimittaa ne Vistan pesulaan. Pesula lähettää valmiit ja puhtaat pyykit takaisin asiakkaalle hänen haluamaansa pakettiautomaattiin tai postiin. 

Pietilä muistuttaa, että pesulaan matkaavat kodin tekstiilit tulee pakata hyvin, esimerkiksi pahvilaatikossa. Katso pakkausvinkit posti.fi-sivuilta.

Pesulapalvelu käytettävissä koko maassa

Vistan pesulan verkkokaupasta pesulapalvelun tilannut ja maksanut asiakas saa tilauksen yhteydessä Postin Helposti-koodin, jonka avulla lähetys lähetetään Vistan pesulaan. Asiakas voi Helposti-koodia käyttämällä jättää lähetyksen mihin tahansa Postin 1 400 palvelupisteeseen ympäri Suomen. Pakettiautomaatilla pyykit jätetään koodilla avautuvaan lokerikkoon, posteissa pyykit jätetään koodin kera myyntipisteeseen, ja sieltä ne toimitetaan pestäviksi. Pestyt pyykit palautuvat asiakkaalle takaisin asiakkaan valitsemaan Postin palvelupisteeseen. Pesulaan matkaavalle lähetykselle saa Postin lähetyksen seurantakoodin, jonka avulla asiakas voi seurata lähetyksen kulkua.

Lisätietoa palvelusta: www.pakettipesula.fi

Postin palvelupisteet: www.posti.fi/postit