Posti jälleen mukana Earth Hour -tempauksessa

24.03.2017

Posti on mukana kahdeksatta kertaa maailmanlaajuisessa Earth Hour kampanjassa. Helsingin Pohjois-Pasilassa sijaitsevassa pääkonttorissa sammutetaan valot lauantaina 25.3. klo 20.30-21.30.

Postin pääkonttorilla on Green Office -merkki, joka osaltaan kannustaa postilaisia huomioimaan ympäristön arkisissa valinnoissa. Postilaisten ympäristötietoisuutta edistetään myös koulutusten ja perehdytyksen kautta osana ISO 14001 -johtamisjärjestelmää.

Mikä Earth Hour?

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä.

Tänä vuonna Earth Hour on maailman suurin kynttiläillallinen, ja ilmastoystävällinen ruoka on pääosassa. Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista - saman verran kuin liikenne.

Yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista onkin valita lautaselle lihan sijaan yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa. Siksi WWF haluaa kannustaa ihmisiä järjestämään erilaisia ruokateemaisia tapahtumia viikonloppuna perinteisen valojen sammutuksen lisäksi.

Posti kehittää ympäristöystävällistä kuljetustoimintaa

Suomen suurimpana kuljetus- ja jakeluyrityksenä Postilla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen ja energiatehokkaan kuljetustoiminnan kehittäjänä.

Olemme saaneet hyviä tuloksia ajotapaseurannassa ja viime vuoden aikana kuljettajiemme taito ajaa turvallisemmin ja taloudellisemmin on kehittynyt hienosti. Lisäksi olemme onnistuneet tehostamaan kuljetuksia siten, että autoissamme kulkee entistä enemmän tavaraa.

Postin ympäristö- ja yritysvastuun tavoitteiden toteutumisesta vuonna 2016 voi käydä lukemassa tuoreesta yritysvastuuraportista