Posti ja maksusovellus Pivo yhdistävät laskujen vastaanottamisen ja maksamisen

03.07.2017

Posti rakentaa asiakkaiden arjen avuksi uudenlaista mobiilipalvelua. Pian asiakkaat voivat keskittää eri tavoin saapuneet laskut Uusi Posti -sovellukseen. Posti toteuttaa laskujen maksamisen yhteistyössä OP Ryhmän kehittämän Pivo-mobiililompakon kanssa. Sovelluksen ensimmäinen versio on nyt julkaistu Android-puhelimille, ja sen voivat ottaa käyttöön OPn asiakkaat.

Postin tavoite on ratkaista lähitulevaisuudessa koko asiakkaan laskuviidakko. Sovellus muistuttaa asiakkaita myös laskujen eräpäivästä ja auttaa arkistoimaan laskut.

− Postilla on entuudestaan merkittävä rooli laskuliikenteessä. Toimitamme laskuja paperisina kirjeinä ja digitaalisessa muodossa Netpostiin. Näiden lisäksi asiakkaat saavat e-laskuja ja laskuja sähköpostiin. Asiakkailla on siis melkoinen laskuviidakko hoidettavana. Mobiilimaksaminen Uusi Posti -sovelluksen kautta selkeyttää ja nopeuttaa laskujen hoitamista, liiketoimintajohtaja Mika Nikkola Postista sanoo.

Pivo mahdollistaa nopean ja turvallisen maksamisen

Postin kumppani OP haluaa olla eturivissä kehittämässä kaikille helppokäyttöisiä maksamisen palveluita.

− Otimme Postin kanssa etukenoa pian tulossa olevaan EU-tasoiseen maksupalveludirektiiviin ja liitimme Pivon saumattomasti Uusi Posti -sovellukseen. Pivo mahdollistaa nopean ja turvallisen ostamisen ja maksamisen. Maksuja voi esimerkiksi hyväksyä sormenjäljellä, kertoo Pivon liiketoiminnasta ja uusista maksamisen palveluista vastaava OPn hankejohtaja Hanna Äijälä.

Tulevaisuuden maksutapa käyttöön

Ensimmäisessä vaiheessa Uusi Posti -sovellukseen saapuvat automaattisesti Netpostin laskut. Myös paperilaskut on helppo maksaa sovelluksessa nappaamalla kuva laskun viivakoodista. Seuraavassa vaiheessa käyttäjät voivat ohjata sovellukseen myös sähköpostiinsa saapuneet laskut. Laskujen maksaminen Pivolla ei maksa asiakkaalle mitään.

– Jo ensi vaiheessa sovellus tuo helpotusta laskujen hoitamiseen. Tahdomme kehittää sovellusta asiakkaan tarpeista lähtien, joten toivotamme käyttäjät lämpimästi tervetulleiksi mukaan, Nikkola sanoo. 

Uusi Posti -sovellukseen tuodaan vaiheittain muitakin asiakaslähtöisesti kehitettyjä palveluita, ja se tulee korvaamaan nykyisen postipalveluissa auttavan Posti-sovelluksen.

Uusi Posti -sovelluksen kehittäminen yhdessä asiakkaiden kanssa

Sovelluksen ensimmäistä versiota pääsevät jo nyt käyttämään ja kehittämään mukaan ilmoittautuvat OPn asiakkaat, joilla on käytössään Android-puhelin. Sovellus tulee sovelluskauppaan vapaasti ladattavaksi elokuussa, ja sitä kehitetään nopeaan tahtiin myös iOS-käyttöjärjestelmään.

Kaikkien pankkien asiakkaat voivat ladata Pivon maksutta käyttöönsä. Maksuttoman Netpostin saa helposti käyttöön osoitteessa posti.fi/netposti. Netpostilla on jo lähes 750 000 käyttäjää. Netpostiin voi vastaanottaa digitaalisesti laskuja ja muita kirjeitä yli 30 000 lähettäjältä.

Ensimmäisen vaiheen käyttäjäksi voi ilmoittautua osoitteessa minun.posti.fi/uusi-posti.