Pakettien paperiset osoitekortit poistuvat käytöstä lähes kokonaan 3.4.2017

22.03.2017

Huhtikuun 3. päivänä käteisellä maksettavien kotimaan pakettien sekä käteisellä maksettavan ulkomaan postipaketin lähetyksessä käytettävät paperiset osoitekortit poistuvat lähes kokonaan käytöstä.

Muutos koskee kaikkia käteisellä maksettavia kotimaan paketteja (Postipaketti ja Ovelle-paketti) sekä käteisellä maksettavia ulkomaan paketteja (Postipaketti Priority ja EMS-pikapakettia). Muutos ei koske sopimuspalveluita eikä kirjetuotteita.

 

Asiointi postissa nopeutuu

Muutoksen jälkeen lähettäjä voi kirjoittaa jo kotona suoraan paketin päälle (tai paperille) lähettäjän ja vastaanottajan nimen, osoitteen ja matkapuhelinnumerot. Jos lähettäjä käyttää postiennakkoa, myös nämä tiedot voi kirjoittaa suoraan paketin päälle. Asiointi postissa nopeutuu entisestään, kun lähettäjä käyttää joko Postin verkkopalvelua osoitteessa: www.posti.fi/lahettaminen tai Postin mobiilisovellusta, jossa voi lähetystietojen kirjaamisen lisäksi myös maksaa postimaksun. Tämän jälkeen paketin voi vain jättää postiin tai haluamaansa pakettiautomaattiin. Etukäteen maksettaessa pakettien lähetyshinnat ovat edullisemmat, hinnat alkaen 5,90 e.

Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen ensisijassa tekstiviestinä matkapuhelimeensa. Mikäli vastaanottajalle ei ole merkitty matkapuhelinnumeroa, hän saa saapumisilmoituksen kirjeenä nykyisen ohuen saapumisilmoitusosion sijaan.

Kati Nevalainen Postin pakettipalveluista kertoo, että asiakkaat ostavat paketin lähetyksen yhä enenevässä määrin netistä, Postin mobiilisovelluksesta ja pakettiautomaatilta. Tällöin paperista osoitekorttia ei käytetä lainkaan. Vastaanottajat eivät ole myöskään aina huomanneet postinsa joukossa ohutta paperista saapumisilmoitusta.

Muutoksen jälkeenkin posteista saa palvelua myyjiltä. Kun paketin lähetystiedot ovat digitaalisessa muodossa, paketin lähetystä on vaivattomampi seurata esimerkiksi Postin mobiilisovelluksen avulla.  

- Kirje huomataan paremmin muun postin joukosta ja se on helppolukuisempi. Suosittelen kuitenkin käyttämään ensisijaisesti matkapuhelinnumeroa, silloin tieto paketin saapumisesta on nopeammin vastaanottajalla tiedossa.

Tällä hetkellä Postin verkkopalveluun kirjautuneet kuluttaja-asiakkaat pystyvät seuraamaan lähettämiään paketteja automaattisesti Postin mobiilisovelluksen lähetysten seurannan kautta, kun ostavat paketin lähetyksen netissä tai mobiilisovelluksessa ja antavat lähetysvaiheessa matkapuhelinnumeronsa. Paperisista osoitekorteista luopuminen mahdollistaa jatkossa myös myymälöistä lähetettyjen käteispakettien automaattisen seurannan, kun lähettäjä antaa lähetyshetkellä matkapuhelinnumeronsa.

Käteispakettien paperiset osoitekortit jäävät käyttöön vain kaikista pienempiin posteihin. Muissa Postin palvelupisteissä paperisia osoitekortteja ei ole käteispaketin lähettämisessä käytössä 2.4. jälkeen.

 

Rekisteröidy Postin pakettiasiakkaaksi - asioit sujuvammin

Rekisteröidy maksutta Postin pakettiasiakkaaksi osoitteessa www.posti.fi/ohjaus ja tallenna matkapuhelinnumerosi palveluun. Valitse, mistä pakettiautomaatista haluat noutaa sinulle tulossa olevat paketit. Palvelun avulla pystyt seuraamaan sekä lähettämiäsi että sinulle saapumassa olevia paketteja automaattisesti aina, kun paketin tiedoissa on matkapuhelinnumerosi. Paketin lähettäminen palvelussa on paitsi edullista myös nopeaa, sillä kirjautuneena asiakkaana omat tietosi täydentyvät automaattisesti lähetyksen tietoihin. Voit myös hyödyntää palvelussa olevaa ilmaista osoitekirjaa, johon tallennat vastaanottajatiedot. Osoitekirjasta ne on kätevä siirtää lähetyksen tietoihin ilman, että niitä tarvitsee joka kerta näpytellä uudestaan.