OpusCapita on vienyt päätökseen taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnan myynnin

13.09.2017

Asiakkaiden hankinta-, laskutus- ja maksuprosessien automatisointiin ja digitalisointiin keskittynyt OpusCapita on tänään vienyt päätökseen prosessin, jossa se siirtää rahoituksen ja kirjanpidon ulkoistusliiketoimintansa (FAO) norjalaiselle yksityiselle pääomasijoittajalle Longshipille. Taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnan luopumisesta kerrottiin 4. toukokuuta 2017. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

Yhteensä 800 työntekijää kahdeksassa maassa on siirtynyt Longshipin palvelukseen nykyisillä työsuhteen ehdoilla. Sopimuksen toteutumisen jälkeen OpusCapita työllistää 1 300 työntekijää yhdeksässä maassa.

Taloushallinnon ulkoistusliiketoiminnasta luopuminen on tärkeä strateginen askel OpusCapitalle, ja sen ansiosta OpusCapita voi keskittyä ydinliiketoimintaansa: maksutapahtuma- ja ohjelmistoliiketoimintaan. Uudelle omistajalle siirtynyt liiketoiminta voi järjestelyn myötä kehittää toimintaansa edelleen aiempaa selkeämmän asiakasfokuksen ja kasvusuunnitelman ansiosta.

Tästä järjestelystä erillään OpusCapita järjestää myös jäljellä olevat liiketoimintonsa uudelleen. OpusCapitan asiakirjojen hallintaan, laskujen lähettämiseen ja velkojen perintään liittyvät palvelut sisällytetään Posti Group -yhtiön palveluvalikoimaan vuoden 2017 jälkimmäisellä puoliskolla. Uudelleenjärjestely tukee lisäksi OpusCapitan kasvustrategiaa: globaalien ratkaisujen kehittämistä hankinnan, maksujen ja kassavirran hallinnalle.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Karoliina Haikonen, OpusCapita
etunimi.sukunimi@opuscapita.com
p. 044 345 5554

Lisätietoja Longshipistä: www.longship.no