OpusCapita keskittyy hankinnan, maksamisen ja kassanhallinnan ratkaisuihin

21.06.2017

OpusCapita keskittyy strategiansa mukaisesti hankinnan, maksamisen ja kassanhallinnan globaaleihin ratkaisuihin tavoitteenaan tulla johtavaksi toimijaksi yritysten välisessä ostamisen ja maksamisen globaalissa ekosysteemissä. Samalla OpusCapitan dokumenttien ja laskujen lähetys, perintäpalvelut sekä Suomen digitointi siirtyvät vuoden 2017 aikana osaksi Posti Group Oyj:n Postipalvelut-liiketoimintaryhmän palvelutarjoamaa.    

OpusCapita on viime vuosina investoinut voimakkaasti hankinnan, maksamisen ja kassanhallinnan ratkaisuihin sekä omalla tuotekehityksellä että yritysostoilla. Tavoitteena on vahvistaa osaamista ja asemaa yritysten välisen kaupankäynnin digitaalisten ratkaisujen globaalina tarjoajana. Vahvistaakseen markkina-asemaansa Euroopan saksankielisellä sähköisen laskutuksen markkinalla OpusCapita on kesäkuussa hankkinut sveitsiläisen Billexcon.   

- Digitalisaatio luo erilaisia haasteita ja mahdollisuuksia niin Postille kuin OpusCapitallekin. Uudelleenjärjestelyjen myötä me OpusCapitassa voimme keskittää kaiken huomiomme ainutlaatuiseen vahvuusalueeseemme, yritysten välisen kaupankäynnin digitalisoitumisen kehittämiseen. Tähtäimessämme ovat reipas myynnin kehitys ja maailmanlaajuisen markkinaosuuden kasvattaminen, kertoo OpusCapitan toimitusjohtaja Patrik Sallner.      

Digitaaliset ja perinteiset palvelut täydentävät toisiaan

Postipalvelut-liiketoimintaryhmän johtaja Turkka Kuusisto sanoo, että digitaalisten palvelujen yhdistäminen osaksi Postin perinteistä palveluvalikoimaa tuo asiakkaille kattavamman palvelukokonaisuuden.

- Markkinoiden nopea muutos Suomessa asettaa yrityksille uusia vaatimuksia kehittää palveluitaan. OpusCapitan digitointipalvelut, sähköiset arkistot ja laskujen tai muiden dokumenttien monikanavainen lähettäminen yhdistettynä Postin perinteisempiin kirjepalveluihin mahdollistavat asiakkaille entistä kattavammat palvelut. Perinteisen postin vähentyessä Postille on tärkeää kehittää palvelujaan ja uusia innovaatioita digitaalisilla markkinoilla, korostaa Kuusisto. 

OpusCapita jatkaa uudelleenjärjestelyn jälkeen Posti Groupin täysin omistamana tytäryhtiönä. Toteutettavilla järjestelyillä ei ole vaikutusta OpusCapitan tai muiden toimintojen asiakassuhteisiin.