Muutoksia kirjeen postimaksuihin 3. huhtikuuta

01.03.2017

Postin käteismaksullisten kirjepalveluiden hinnat muuttuvat 3. huhtikuuta 2017.

Sähköisen viestinnän yleistyminen vähentää postilähetysten jakelumääriä voimakkaasti. Vuonna 2016 osoitteellisia kirjeitä lähetettiin 7 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Posti tehostaa toimintaansa monilla tavoilla kustannusten hillitsemiseksi. Yksittäisen lähetyksen keräily-, lajittelu- ja jakelukustannus on sitä kalliimpi, mitä vähemmän on jaettavaa.

Ikimerkit kelpaavat aina

Enintään 50 gramman kotimaan kortin ja kirjeen hinta on 3.4. alkaen 1,30 euroa (ennen 1,20 euroa). Kaikki siihen asti ostetut kotimaan ikimerkit kelpaavat sellaisenaan ilman lisämerkkejä myös muutoksen jälkeen.

Enintään 20 gramman ulkomaan kortin ja kirjeen hinta on Priority-luokassa 3.4. alkaen 1,40 euroa (ennen 1,30 euroa). Samoin siihen asti ostetut ulkomaan ikimerkit käyvät sellaisenaan Priority-kirjeisiin.

Vanhoja 1. ja 2. luokan ikimerkkejä voi käyttää edelleen lähettämiseen. Niiden arvo vastaa kotimaan ikimerkkiä, 3.4. alkaen arvo on 1,30 euroa.

Postikorttisovelluksesta lähetettyjen korttien hinnat eivät muutu. Sovelluksesta voi lähettää aidon kortin esimerkiksi omasta valokuvasta. Sovelluksen voi ladata iOS- tai Android -sovelluskaupoista.

Muutoksia tulee myös Postin edelleenlähetys- ja jakelun keskeytyspalvelujen hintoihin sekä osaan muiden kirjepalveluiden hintoja.

Muutokset eivät koske sopimusasiakkaiden hintoja.

Lisätietoja kuluttajien palveluista ja hinnoista: www.posti.fi/hinnat 

Postimerkkejä voi ostaa noin 3 200 myyntipisteestä tai Postin verkkokaupasta: www.posti.fi/ostoksille