Mobiiliajokortin pilotointi alkaa posteissa

21.11.2017

Ajokortti voi ensi vuonna kulkea mukana älypuhelimessa. Trafin kehittämä mobiiliajokortti käy henkilöllisyyden todistamiseen kaikissa Postin palvelupisteissä joulukuun puolesta välistä alkaen. Mobiiliajokortille luotu Autoilija-sovellus tulee silloin käyttöön pilottiryhmälle. Pilottiryhmä on rajattu aluksi noin tuhanteen iPhone-käyttäjään. Keväällä aloitetaan pilotointi myös Android-puhelimilla.

- Sovellus julkaistaan vapaasti ladattavaksi ensi vuoden aikana. Suomi on Euroopan ensimmäinen maa, joka aloittaa mobiiliajokortin julkisen käyttäjäpilotin, ja maailman laajuisestikin olemme aivan ensimmäisten joukossa. Olemme innoissamme siitä, että Posti on mukana mobiiliajokortin käyttöönotossa, sanoo yksikönpäällikkö Simo Karppinen Trafista.

Postin palvelupisteet ovat ensimmäisiä pilottiin osallistuvia myymälöitä. Mobiiliajokorttia näytetään kuten tavallistakin ajokorttia lähetystä noudettaessa. Kuvan aitouden varmistaa muun muassa animoitu taustakuvio, joka muuttuu näyttöä kosketettaessa.

Myös pakettien saapumisilmoitukset tulevat usein sähköisesti, joten paketin noutaminen on nopeaa älypuhelimen avulla. Posti on tuonut älypuhelimiin Posti-sovelluksen, jolla voi muun muassa maksaa paketin postimaksun.

Lisätietoa mobiiliajokorista:
https://www.trafi.fi/autoilija