Maailman neljänneksi suurimmassa markkinassa, Japanissa, odottaa yli 87 miljoonaa ostajaa

06.06.2017

- Rakuten mahdollistaa suomalaiset tuotteet Japanin markkinoille

Rakuten, Japanin suurin, ja yksi maailman suurimmista digitaalisista markkinapaikoista, yhdessä Flying Lynxin ja Postin kanssa tarjosivat tietoa ja mahdollisuuden suomalaisille verkkokaupoille nopeaan ja vaivattomaan pääsyyn Japanin kuluttajamarkkinoille.

Tokion pörssiin listattu Rakuten on Alibaban ja Amazon kaltainen digitaalinen markkinapaikka, jolla on lähes 90 miljoonaa käyttäjää. Rakuten välittää tuotteita ja palveluja kuluttajille ja yrityksille Japanissa, ja sen luoma ekosysteemi tarjoaa käyttäjilleen muun muassa verkkokauppa- ja talouspalvelut.

Rakuten Incorporation Mr. Katsuhiko Kayama on iloinen ja tyytyväinen yhteistyöstä suomalaisten kanssa. Japanilaiset kuluttajat ovat erittäin kiinnostuneita suomalaisista tuotteista, erityisesti suomalaisesta muotoilusta, puhtaista elintarvikkeista ja muodista.

- Japanilaiset rakastavat suomalaisia tuotteita ja Suomen maakuva on meille japanilaisille erityisen positiivinen. Olen hyvin iloinen, että Rakuten saa mahdollisuuden tarjota suomalaisille kauppiaille pääsyn Japanin markkinoille ja että japanilaiset saavat mahdollisuuden ostaa suomalaisia tuotteita. Uskon, että yhteistyömme kautta Suomi ja suomalaisuus saavat entistä enemmän uutta nostetta Japanissa. 

Kayaman tavoitteena on tarjoa kaikille japanilaisille mahdollisuus ostaa kaikkia maailman tuotteita, joita he haluavat. Rakutenin markkinapaikka tarjota käyttäjilleen viihdyttävän ostospaikan, tavoitteena on luoda basaarimainen tunnelma verkko-ostamisessa. Vuonna 2016 Forbes valitsi Rakutenin Japanin innovatiivisimmaksi yritykseksi.

- Markkinapaikkamme kautta myydyt tuotteet ovat Japanin kuluttajille vero- ja tullivapaata 135 euroon saakka. Tämän vuoksi tuotteet ovat hinnaltaan kilpailukykyisiä japanilaisille kuluttajille.

Marko Kangaskolkka, Flying Lynxin toimitusjohtaja on ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Rakuten Finland Mall -sivustoa. Sivuston kautta markkinapaikassa myyvä yritys saa oman sivun tuotteilleen yrityksen omalla brändillä. Kangaskolkan mukaan Japanissa on hyvin kehittyneet verkkokauppamarkkinat.

- Kaupankäynnin aloittamiseen Suomesta japanilaisille kuluttajille ei ole suuria riskejä tai ratkaistavia esteitä. Yritykset pääsevät myymään tuotteitaan ilman omaa verkkokauppainvestointia Japanin suurimpaan myyntikanavaan.

Kangaskolkka toteaa, että suomalaisten yritysten tuotteet voivat olla kaupan omassa varastossa Suomessa, josta ne toimitetaan japanilaisille kuluttajille tilausten mukaan. Näin vältetään perinteiset viennin ja tuonnin byrokratiat ja kustannukset.

Nanson kaupallinen johtaja Sixten Helenelund kertoo, että Nanso on jo nyt Japanin markkinoilla.

- Haluamme edelleen kehittää myyntiämme Japanissa, japanilaiset pitävät Nanson muotokielestä. Rakuten on puolestaan vahva ammattilainen ja arvostettu toimija Japanissa, olemme hyvin kiinnostuneita tästä kokonaisuudesta.

Suomalaisen vaatedesignin yksi uusimmista ja esimerkiksi Jenni Vartiaisen käyttämän vaatemerkin Hálon (halofromnorth.com) perustaja ja toimitusjohtaja Marta Valtovirta on hyvin kiinnostunut Japanin markkinasta. Valtovirta tuntee suomalaisen vaateliiketoiminnan jo usean vuoden takaa, ennen Hálota hän työskenteli kansainvälisen myynnin tehtävissä usean tunnetun suomalaisen merkin, kuten Ivana Helsingin, Finskin sekä Katri Niskasen brändeille.

- Olemme todella kiinnostuneita laajentamaan Japanin markkinoille. Näen tässä hyvät liiketoimintamahdollisuudet, Suomen markkinat ovat aika pienet. Aasialaisiin vetoaa Suomen luonto ja sen kauneus, ne ovatkin  tuotteidemme suunnittelun perustana. Japanilaiset ovat kiinnostuneita suomalaisista vaatteista ja designistä, tässä yhdistyvät sekä japanilaisten että suomalaisten tarpeet ja kiinnostuksen kohteet.

Postin kansainvälisistä pakettipalveluista vastaava  Ranja Pasivirta Postista toteaa, että Rakutenin kautta suomalaisten verkkokauppiaiden tuotteet ovat lähes sadan miljoonan ostajan saatavilla.

- Yhteistyömme Rakutenin kanssa on merkittävä mahdollisuus suomalaisille verkkokaupoille laajentua vaivattomasti Japaniin. Tuotteet toimitetaan kuluttajalle Japaniin nopeasti, 3-4 päivässä Postin EMS-pakettipalveluna.