Lidleihin Postin Smartpost-automaatteja

17.11.2017

– paketit mukaan helposti kauppareissun yhteydessä

Lidl laajentaa palvelutarjontaansa myymälöiden yhteyteen tulevilla Postin Smartpost-automaateilla. Ensimmäiset automaatit asennetaan viikolla 47. Tammikuun 2018 loppuun mennessä automaatit löytyvät 30 Lidl-myymälästä eri puolilta Suomea.

Lidlin myymälöihin tulee Postin Smartpost-automaatteja. Ensimmäiset pakettiautomaatit asennetaan Helsingissä Graniittitalon, Tukkutorin, Ala-Tikkurilan ja Kontulan myymälöihin sekä Salo-Halikon ja Uudenkaupungin myymälöihin. Asennukset alkavat viikolla 47.

Tavoitteena on, että Smartpost-automaatit löytyvät 30 Lidl-myymälästä tammikuun 2018 loppuun mennessä. Automaatteja on tulossa Lidlin myymälöihin eri puolelle Suomea. Smartpostista asiakas voi noutaa ja lähettää joustavasti paketteja Lidl-myymälöiden aukioloaikojen puitteissa.

Ensimmäiset automaatit saadaan sopivasti asennettua joulun pakettisesonkiin.

- Haluamme palvella asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla ja helpottaa heidän arkeaan. Nyt asiakkaillamme on mahdollisuus hoitaa myös posti- ja pakettiasioitaan kauppareissun yhteydessä, sanoo Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio.

Postin Smartpost-automaateista voi lähettää ja vastaanottaa paketteja ja noutaa verkkokauppaostoksia. Tämän lisäksi Smartpostin kautta voi toimittaa esimerkiksi kengät suutariin tai vaikka pyykit pesulaan.

Posti arvioi verkkokaupan kasvavan Suomessa ensi vuonna noin 10 %. Asiakkaiden palvelemiseksi Posti kasvattaa merkittävästi nykyistä pakettiautomaattiverkostoaan ja avaa vuoteen 2019 mennessä 1 000 uutta pakettiautomaattia.

- Kuluttajille pakettiautomaateista on tullut helppouden ja ilta- ja viikonloppukäytön vuoksi lyhyessä ajassa suosituin jakelukanava. Automaattien kautta toimitettujen pakettien määrä kasvoi tammi-syyskuussa 46 % edellisvuodesta, sanoo Postin Pakettipalveluiden johtaja Toni Laaksonen.

Smartpostien asennusaikataulu:

Viikko 47
Helsinki: Graniittitalon, Ala-Tikkurilan, Tukkutorin ja Kontulan myymälät
Muu Suomi: Salo-Halikon myymälä ja Uudenkaupungin myymälä

Viikko 48
Helsinki: Neljännen linjan myymälä ja Pitäjänmäen myymälä
Muu Suomi: Loimaa

Loput Smartpost-automaatit asennetaan tammikuun 2018 loppuun mennessä.

Lue myös: Posti perusti palveluiden digitaalisen kauppakeskuksen