Lapuan kaupungin ateriakuljetukset jälleen Postille

26.09.2017

Posti on tehnyt Lapuan kaupungin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen ruokakuljetuspalvelujen toimittamisesta. Posti kuljettaa lounaita ikäihmisten kotiin sekä toimittaa kaupungin keittiöistä lähteviä ruokakuljetuksia kaupungin eri yksiköihin kuten päiväkoteihin, palvelutaloihin ja -asuntoihin. Kaikki toimitukset ovat etukäteen aikataulutettuja ja reititettyjä. Palveluun sisältyy myös kuljetusastioiden palautukset.

- Kilpailutuksessa Posti täytti hyvin kaikki asetetut laatuvaatimukset. Erityisesti kalusto ja toimintavarmuus erottuivat muista tarjouksista. Aterioiden kuljetuksessa toimintavarmuus on erityisen tärkeää, jotta ruoka on asiakkailla sovittujen aikataulujen mukaisesti. Kaupungilla on hyvät kokemukset yhteistyöstä. Palvelu on toiminut hyvin ja se on ollut joustavaa.  Odotamme, että yhteistyö jatkuu hyvänä kuten tähänkin asti, Lapuan kaupungin talousjohtaja Tuula Kuisti toteaa.

Taustalla hyvä laatu ja toimintavarmuus

Ateriakuljetuksissa huomioitavia seikkoja kustannusten lisäksi ovat palveluiden laatu, toimintavarmuus ja kokemus vastaavista tehtävistä. Postin ajoneuvot soveltuvat ruokakuljetuksiin ja ne vastaavat lainsäädännön ja terveysviranomaisten vaatimuksia. Toimitukset noudattavat sovittuja aikatauluja ja kotiin kuljetettavien aterioiden osalta reittien ajojärjestys pyritään pitämään mahdollisimman samana. Vanhuksille kotiin vietävät ateriat toimitetaan perille kahden tunnin kuluessa. Postilla on myös käytössään sijaisjärjestely ja palveluun koulutettu varahenkilöstö, jotka varmistavat keskeytymättömän palvelun myös sairaus- ja vuosilomien aikana.

Posti toteuttaa ateriakuljetuksia tällä hetkellä noin 100 paikkakunnalla. Se vie vuodessa kaksi miljoonaa ateriaa koteihin ja päivittäin 500 000 ateriaa päiväkoteihin, kouluihin, palvelutaloihin ja muihin kuntien toimipisteisiin. Posti on toiminut kuntien ja kaupunkien yhteistyökumppanina ateriakuljetuksissa vuodesta 1997 lähtien.

Kaikki Postin tarjoamat alueelliset ateriakuljetukset ovat asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja, jolloin kuljetusajat ja paikat sekä toimintatavat on sovittu asiakkaan tarpeen mukaan. Posti koetaan tutuksi ja luotettavaksi kuljetuskumppaniksi. Vuoden 2015 alusta alkaen kaikki Postin palvelut Suomessa ovat 100-prosenttisesti hiilineutraaleja.