Lahden seimileima juhlistaa satavuotiasta Suomea

29.11.2017

Lahden kaupungin perinteinen seimitapahtuma saa järjestyksessään kolmannentoista erikoisleimansa. Lahti - Seimikaupunki -erikoisleima on käytössä 1.-19. joulukuuta. Asiakkaat saavat joulutervehdyksiinsä seimileiman jättämällä lähetyksensä kirjelaatikkoon osoitteessa Vapaudenkatu 6, Lahti.

Seimileiman kuva-aiheena on satavuotiaan Suomen kunniaksi Pyhä perhe taustanaan Suomen lipuin koristettu joulukuusi. Leima on heraldikko Tapani Talarin suunnittelema, aivan kuten kaikki aikaisemmatkin seimileimat.

Lahden postimerkkikerho on jälleen mukana Seimikaupunki-tapahtumassa ja leimaamassa lähetyksiä Maarian Kammarin aulassa Vapaudenkatu 6:ssa (ma-la klo 12 jälkeen). Leimauspiste on tällä kertaa avoinna myös itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta klo 12-15. Tämä mahdollistaa lähetysten leimauksen varsinaisena juhlapäivänä.

Maarian Kammarin aulassa on myös Lahden postimerkkikerhon järjestämä korttinäyttely, jossa on esillä osia kerhon jäsenten itsenäisyyteen ja joulukortteihin perustuvista kokoelmista. Esillä on myös taiteilija Urho Lehtisen (1887-1982) maalaama teos Maria ja Jeesus-lapsi vuodelta 1950. Taulu on osa Lahden puretun puukirkon alttaritaulua.

Joulutervehdysten viimeiset postituspäivät

Kotimaan joulutervehdykset (0,95 €) tulee postittaa viimeistään tiistaina 12. joulukuuta. Kotimaan ikimerkillä tai vanhoilla 1. ja 2. luokan ikimerkeillä (1,40 €) varustetut lähetykset jaetaan jouluksi perille, kunhan ne ehtivät Postin mukaan keskiviikkona 20. joulukuuta.

Suoraan puhelimesta ja netistä lähetetyt aidot ja perille jaettavat joulupostikortit (alk. 2,50 €) tulee postittaa viimeistään keskiviikkona 20. joulukuuta kello 12 mennessä. 

Ulkomaan ikimerkillä (1,50 €) joulukortit ulkomaille kulkevat Priority-luokassa. Postituspäivät löytyvät Postin joulusivuilta www.posti.fi/joulu.

Postin palvelupisteet ja kirjelaatikot tyhjennysaikoineen löytyy osoitteesta www.posti.fi/postit.

Lue myös: Erikoisleima joulutervehdyksiin Helsingissä 1. joulukuuta alkaen