Posti päivittää jakelupalveluehtoja – kuitattavien lähetysten kotiinkuljetus on maksullista 1.2.2018 myös haja-asutusalueella

29.12.2017

Posti uudistaa kuitattavien lähetysten palvelun kaikille asiakkaille tasapuoliseksi asuinpaikasta riippumatta. Kuitattavien lähetysten kotiinkuljetus muuttuu maksulliseksi myös haja-asutusalueella 1.2.2018 alkaen.

Uudistus koskee kaikkia kuitattavia lähetyksiä (kirjepostia ja paketteja), jotka on toimitettu maksutta kotiin Postin Jakelupalveluehtojen mukaisesti. Maksuton palvelu on voimassa 31.1.2018 asti taajamien ulkopuolisilla alueilla (pl. Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Tampere, Turku) silloin, kun osoitteen mukaiseen Postin toimipisteeseen on matkaa yli viisi kilometriä ja kun alueen perusjakelu hoidetaan autolla. 1.2.2018 alkaen palvelu on saatavilla yhdenvertaisilla ehdoilla maksua vastaan kaikkialla Suomessa.

1.2.2018 alkaen kuitattavat lähetykset voi kuitata ja noutaa maksutta Postin toimipisteestä. Jos lähetykselle haluaa mieluummin maksullisen kotiinkuljetuksen, sen voi tilata Postin verkkosivujen posti.fi/kotiinkuljetus kautta tai soittamalla Postin palvelunumeroon 0600 94320 (1,84 €/vastattu puhelu + pvm/mpm).

Haja-asutusalueella on käytössä myös veloituksettomia palveluja

Noutomerkkipalvelu valmiiksi maksettujen lähetysten postittamiseen oman postilaatikon kautta säilyy maksuttomana. Noutomerkkiä käyttämällä voi postittaa kirjeitä, kortteja ja Helposti-koodilla varustettuja paketteja omasta postilaatikosta.

Yli 75-vuotiaiden ja liikuntaesteisten veloitukseton Lähilaatikko-palvelu säilyy ennallaan. Lähetykset voidaan jakaa esimerkiksi kotioven postiluukkuun tai sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon.