Jo 9 000 kiitoskorttia veteraaneille − tavoitteena kortti jokaiselle veteraanille itsenäisyyspäiväksi

09.11.2017

Jo kolmatta kertaa järjestettävän Kiitä veteraania -kampanjan tavoite on välittää jokaiselle 17 000 veteraanista tervehdys, jonka Posti jakaa perille itsenäisyyspäiväksi. Veteraanien keski-ikä on jo 93 vuotta. Veteraaneille voi lähettää kiitoskortteja 16.11. asti.

− Suomen sadas itsenäisyyspäivä on erityisen tunteellinen sodan kokeneelle sukupolvelle. Monen veteraanin toive on ollut nähdä Suomen täyttävän sata vuotta, ja he ovat odottaneet juhlavuotta paljon. Kiitoskortti tuo veteraaneillemme hienon lisän itsenäisyyspäivän juhlistamiseen, Pia Mikkonen Sotiemme Veteraaneista sanoo.

Kortin lähettäminen on kunnioittava ele veteraanejamme kohtaan. Omat kiitokset ja terveiset veteraanille voi lähettää kortissa osoitteeseen:

Posti Oy
Kortti veteraanille
PL 7230, 00002 HELSINKI

Veteraaneille lähetetyt terveiset huokuvat arvostusta ja iloa

Kortti tuo hyvää mieltä niin lähettäjälle kuin veteraanille. Postin liiketoimintajohtaja Laura Luoma on vaikuttunut siitä, miten kauniisti suomalaiset tahtovat kiittää veteraaneja.

− Korteista näkyy se arvostus, mitä nuoremmat sukupolvet tuntevat sodan kokeneita veteraaneja kohtaan. Korteissa kuvaillaan kauniisti Suomea ja itsenäisyyden merkitystä. Lähes kaikissa koululaisten ja päiväkotilasten piirtämissä korteissa on kuvituksena Suomen lippu. Kiitoskortin lähettäminen on pieni teko, mutta tuo vastaanottajalle suuren ilon, Luoma sanoo.

Yksi viime itsenäisyyspäivän kampanjassa kortin saanut on sotaveteraani Olli Vuorio.

− Oli hienoa saada se kortti täysin tuntemattomalta. Laitoin kortin kansioon, johon olen pistänyt tiettyjä muistoja talteen. Suomi on hyvä maa monessa suhteessa, eikä veteraanien työ ole mennyt hukkaan. Ilman sitä meillä ei olisi itsenäistä Suomea, Vuorio pohtii.

Kortteja voivat lähettää niin yksityishenkilöt kuin koululuokat, työporukat ja harrasteryhmät. Kortin kirjoittaminen yhdessä nuorempien kanssa on myös tilaisuus välittää heille tietoa Suomen historiasta ja itsenäisyyden 100-vuotisjuhlasta.

Posti vie kortit perille Suomen Sotaveteraaniliiton, Sotainvalidien Veljesliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten liiton antamien osoitetietojen mukaan.

Lue lisää ja osallistu: www.posti.fi/kiitos