Joulupostimerkeissä Rudolf Koivun satumaailma

01.11.2017

Joulupostimerkeissä seikkaillaan tänä vuonna Rudolf Koivun kuvitusten jouluisessa satumaailmassa. Posti julkaisee 3.11. myös Linnan juhlat -postimerkit. 

100-vuotiasta Suomea juhlitaan Linnan tunnelmissa

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan perinteisesti presidentin linnassa ja kansa seuraa juhlia television välityksillä. Näitä tunnelmia on koottu Anssi Kähärän Linnan juhlat -postimerkkeihin. Vihossa on kuusi kotimaan ikimerkkejä.

Postimerkkeihin on kuvattu Presidentinlinna juhlavalaistuksessa, yhteiskuva neljästä presidenttiparista, Teemu Muurimäen suunnitteleman iltapuvun sovittaminen, presidentin kättely ja tanssin pyörteet kattokruunun alla. Lisäksi ikisuosittu kättely toistuu postimerkissä, jossa lapset katsovat televisiolähetystä Linnan juhlista, niin kuin joka vuosi miljoonat suomalaiset tekevät.

Kähärä on palkittu graafikko, jonka Lumilinna-postimerkki valittiin vuoden 2017 Euroopan parhaimmaksi. 

Joulumerkeissä rakastettu Rudolf Koivu

Joulumerkeissä nähdään rakastettuja Rudolf Koivun (1890–1946) kuvituksia. Taidemaalari tuli tunnetuksi lastenkirjoistaan, ja hän on kuvittanut myös lukuisia joulukortteja. Postimerkit on suunnitellut graafinen suunnittelija Ilkka Kärkkäinen.

- Oli yksi urani mielenkiintoisimmista hetkistä päästä tutustumaan Rudolf Koivun originaalikuvituksiin Kansallisarkistossa – ne olivat käsittämättömän taitavia teknisesti, värien käytöltään ja myös typografisesti. Joulu oli Koivulle selkeästi tärkeä ja läheinen aihe ja valitsimme mukaan sellaiset kuvat, joihin hän on onnistunut taltioimaan tämän perinteisen juhlan tunnelman parhaiten, Kärkkäinen kertoo.

Joulutervehdyksen ikimerkissä tontut leikkivät kuusen oksalla kynttilöiden ja käpyjen lomassa. Vihreäsävyisiä Joulupuu-merkkejä on arkissaan 20 kappaletta. Joulutervehdykset voi postittaa hyvissä ajoin punaisessa postituskuoressa, joka jaetaan koteihin Postisen välissä keskiviikkona 15.11. Punaisia postituskuoria saa myös posteista. Joulutervehdyksen ikimerkillä (0,95 euroa) lähetykset tulee postittaa viimeistään 12.12.

Kotimaan ikimerkissä ilahduttavat joulupukki ja eläinhahmot. Sinisävyisiä Jouluyö-postimerkkejä on arkissaan kymmenen kappaletta. Kotimaan ikimerkillä varustetut joulukortit tulee postittaa viimeistään keskiviikkona 20.12.

H. C. Andersenin sadun Lumikuningatar vie komeasti tervehdykset ulkomaille. Kymmenen postimerkin arkissa on ulkomaan ikimerkkien lisäksi Priority-tarrat.

Joulupostin tärkeät päivämäärät löytyvät Postin joulusivustolta www.posti.fi/joulu.

 

Ensipäivä Postimuseossa 3.11. kello 13–17

Postimuseossa museokeskus Vapriikissa järjestetään ensipäivätapahtuma perjantaina 3.11. kello 13–17. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. 

Kello 13–17 Postimuseossa esitellään rouva Jenni Haukion Suomalaista runoutta käsittelevä filateelinen kokoelma Runo-Suomi kautta aikain. Kello 13 ja 15 nähdään Nukketeatteri Sytkyjen esitys Rudolf Koivun Kultavuori-sadusta. Kello 15–17 Kirje tuntemattomalle pop up -kirjepajassa kirjoitetaan voimaannuttava kirje yksinäiselle ja tukea tarvitsevalle. Paikalla on myös Suomen postcrossingyhdistys.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.