Jääkide-postimerkki on valittu maailman toiseksi parhaaksi

27.11.2017

Postin tammikuussa 2016 julkaisema Jääkide-postimerkki on saanut kaksi tunnustusta espanjalaisessa NexoFil: The World's Best Stamp 2016 -kilpailussa. Erikoisella tekniikalla toteutettu kimaltava merkki on valittu maailman toiseksi parhaaksi. Kansainvälinen asiantuntijaraati palkitsi Jääkiteen myös painotekniikkasarjassa.

Postimerkissä kimaltava jääkide välkkyy painotekniikan ansiosta valossa aivan kuten aidot jääkiteet. Folioarkin päälle on painettu holograafinen folio, joka heijastelee kaikkia spektrin värejä, kun valo osuu siihen eri kulmista.

Postimerkin on suunnitellut Ari Lakaniemi ja Susannan Rumpu. Suunnittelijakaksikko on tehnyt useita töitä Postille, joista usea palkittu kansainvälisissä kilpailuissa. Heidän Orkidea-postimerkkinsä valittiin samaisen kilpailun painotekniikkasarjan parhaaksi vuodelta 2013.

Jääkide-postimerkki perustuu Pekka Honkakosken valokuvaamaan aitoon kuusisakaraiseen tähtimäiseen jääkiteeseen. Mikrovalokuvaus tuo hienolla tavalla esiin jääkiteen ainutlaatuisen rakenteen ja jääveistoksellisen kauneuden. Honkakoskea pidetään yhtenä maailman johtavista jääkidekuvaajista.

- Olemme ennakkoluulottomasti kokeilleet erilaisia painotekniikoita ja on hienoa, että asiantuntijat arvostavat teknistä edistystämme. Jääkiteen arvostaminen myös yleisessä sarjassa merkitsee onnistunutta yhteistyötä kuvaajan, suunnittelijoiden, Postin ja painotalon välillä, Postin Design Manager Tommi Kantola sanoo.

Suomalaiset valitsivat Jääkiteen vuoden 2016 kolmanneksi kauneimmaksi postimerkiksi.

Lisätietoja:

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.

Aiemmat palkinnot vuonna 2017

NexoFil: The World's Best Stamp 2013 -kilpailussa palkittuOrkidea-postimerkki:

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Sekä 1. että 2. luokan ikimerkkejä voi edelleen käyttää kotimaan kirjeissä ja korteissa 50 grammaan asti ja ulkomaille Economy-luokassa 20 grammaan asti.