Helmikuun postimerkeissä luonnon omia aarteita

17.02.2017

Pääsiäispostimerkki julkaistaan 24. helmikuuta. Kevään merkeissä huvitellaan myös karusellissa ja ihastellaan kesäkukkia sekä suomalaista luontoa.

Pajunkissat tuovat lupauksen keväästä

Pääsiäistervehdysten lähettämisellä on pitkät perinteet ja keväinen postikortti ilahduttaa kaikenikäisiä. Teemaan sopivaa postimerkkiä koristaa tänä vuonna kuvataiteilija Maarit Ailion pajunkissakimppu. Leikkisästi nimetty Virvon varvon -julkaisu on Paula Salvianderin suunnittelema.

- Valitsin kuvituksen tekniikaksi itselleni mieluisimman akvarellin, sillä ajattelin perinteisen kuvataiteen tekniikan ilmentävän hyvin herkkää keväistä postimerkkiä, Ailio sanoo.

- Pajunkissat ovat luonnon omia aarteita. Mikä siis voisikaan sopia paremmin kevään kauneimman juhlan merkkiin, kuin juuri tuo pajunkissakimppu.

Virvon varvon -arkissa on viisitoista kotimaan ikimerkkiä.

Vanhaa sirkusestetiikkaa Karuselli-merkissä

Monipuolinen kuvittaja ja kuosisuunnittelija Minni Havas on piirtänyt keväiseen ja juhlavaan postimerkkiin karusellihevosen.

- Vanha sirkusestetiikka on todella kiehtovaa. Oli hyvin inspiroivaa suunnitella Karuselli-merkkiä ja hevosen koristekuvioita. Merkissä on iloa ja kauneutta samassa paketissa, Havas kertoo.

Havaksen käsialaa olivat myös vuoden 2010 keiju-aiheiset ystävänpäivänpostimerkit. Hän myös piirsi viime syksyisiin Ruokasieniä-merkkeihin tuoksuvalmuskan. Omaakin vaatetusalan yritystä pyörittänyt Havas tekee tällä hetkellä vaatekuoseja Vimma Companylle.

Karuselli-arkissa on viisitoista kotimaan ikimerkkiä.

 

Kesäkukkia kera mietelauseen

Suosittu postikorttitaiteilija Anna-Mari West on kuvannut ihastuttavaan postimerkkiin perinteisiä kesäkukkia. Hänet muistetaan myös vuoden 2016 pupu-aiheisesta pääsiäispostimerkistä.

- Kimpussa on ainakin päivänkakkaroita, puna-apiloita, kissankelloja ja mustikanvarpuja. Kuvan vanha, kulunut puupinta sopii mielestäni hyvin yhteen värikkäiden luonnonkukkien kanssa. Tässä kuvaustyössä sokerina pohjalla oli arkin suunnittelu - pääsin lisäämään mukaan vielä yhden kukka-aiheisen mietelauseenkin, West kertoo.

Kesäkukkia-arkissa on viisitoista kotimaan ikimerkkejä. Mietelause kuuluu näin: "Kukat eivät ratkaise kaikkia maailman ongelmia, mutta ne ovat hyvä alku."

 

Suomen luonnon vuoden kierto ulkomaan merkeissä

Kansainvälisiin postikortteihin ja kevyisiin kirjeisiin käyvät Tyynen rauhallisesti -merkit kuvaavat Suomen luontoa eri vuodenaikoina. Stiina Hovin suunnittelemassa arkissa on viisitoista ulkomaan ikimerkkiä.

Hovi on kokenut graafinen suunnittelija, jonka käden jälki näkyy muun muassa Maaseudun Tulevaisuuden Kantri-liitteessä.

- Valitsin kuvat, jotka mielestäni tuovat kauniisti esiin vuodenkiertoon liittyvän tärkeän elementin - veden - eri olomuodoissaan. Kuvat on otettu eri vuodenaikoina eri puolilta Suomea, ja valokuvaajat ovat onnistuneet upeasti vangitsemaan suomalaisen luonnon tunnelmia, Hovi kertoo.

 

Auringonlasku järvellä
Kuva: Ilse Holm/Vastavalo

Pilviä saaristossa
Kuva: Jari Hakala/Vastavalo

Joutsenet jäällä
Kuva: Kimmo Lyytikäinen/Vastavalo

Ensipäiväntilaisuus museokeskus Vapriikissa

Helmikuun postimerkkien ensipäiväntilaisuus järjestetään perjantaina 24.2. kello 13-17 Tampereella Postimuseossa museokeskus Vapriikissa. Tilaisuudessa on myynnissä uusia postimerkkejä, ensipäivänkuoria ja muita postimerkkituotteita sekä mahdollisuus saada lähetyksiin ensipäivänleimoja. Ensipäiväntilaisuudessa on mukana myös Suomen postcrossingyhdistys, joka kertoo muun muassa mitä ovat maksipostikortit ja esittelee postcrossingia harrastuksena.

Museokeskus Vapriikki sijaitsee osoitteessa Alaverstaanraitti 5, 33100 TAMPERE.

Lisätietoja 

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin:
www.posti.fi/ostoksille