Heka ottaa Smartpost-automaatit käyttöön neljässä vuokratalossaan

13.06.2017

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) tarjoaa neljän kohteensa asukkaille mahdollisuuden vastaanottaa ja lähettää paketteja sekä palveluja suoraan omaan kotitaloonsa Postin Smartpost-automaatin kautta. 

Heka aloittaa kesäkuussa Smartpost-automaattikokeilun neljässä kohteessaan, jotka sijaitsevat Kalasatamassa, Pitäjänmäellä, Malmilla ja Maunulassa. Jos palvelu osoittautuu asukkaiden keskuudessa suosituksi, on Smartpost-automaatteja mahdollista hankkia lisää.

Smartpost-automaatit sujuvoittavat asukkaiden arkea. Automaatit ovat kerrostalon asukkaiden käytössä 24/7 ja asukkaat voivat noutaa paketit ja palvelut juuri itselleen sopivana aikana.

Paketit ja muut verkkokauppaostokset toimitetaan automaatin lukittuihin lokeroihin. Vastaanottaja saa tekstiviestillä saapumisilmoituksen ja luukun avauskoodin ja voi noutaa pakettinsa milloin vaan, aivan kotinsa kyljestä.  Lisäksi Smartpost-automaatissa on laatikot lähteville paketeille, kirjeille ja korteille. Kirjeposti jaetaan edelleen asukkaiden postiluukkuihin.

Smartpost-automaatteihin voi tilata myös ruokakasseja. Ruokakassit toimitetaan erillisissä kylmälaatikoissa ja koko toimituksen aikana varmistetaan katkeamaton kylmäketju. Automaatin kautta voi myös muun muassa käyttää pesulapalveluja sekä toimittaa kännykät ja tietokoneet tietoturvalliseen kierrätykseen tai pienlaitteita huoltoon.