Äänestä Lumilinna Euroopan kauneimmaksi postimerkiksi

15.06.2017

PostEuropin tämänvuotisen postimerkkikilpailun teemana on linnat. Kaikki eurooppalaiset postioperaattorit ovat julkaisseet keväällä 2017 EUROPA-sarjaan kuuluvia postimerkkejä, jotka esittelevät kunkin maan linnoja. 

Suomea kilpailussa edustaa Anssi Kähärän Lumilinna. Erikoinen kuva valittiin tuomaan aiheeseen uutta näkökulmaa, sillä vasta vuonna 2014 Posti julkaisi Erik Bruunin Vanhat linnat -postimerkit. 

- Meillä on kisassa upeasti talvea kuvaava ja teemaan hauskasti sopiva merkki. Euroopasta löytyy toinen toistaan hienompia linnoja, mutta vuodenaikojen vaihtelun ansiosta meillä on tarjota kilpailuun jotain omalaatuista, jolla keski- ja eteläeurooppalaiset eivät pysty meidän kanssa kilpailemaan. Toisin kuin monissa muissa kilpailuissa, tässä ei ole kiellettyä äänestää omaa maata, Postin Design Manager Tommi Kantola kannustaa. 

Anssi Kähärän suunnittelutoimisto Werklig on voittanut useita palkintoja muun muassa Kyrö Disteller Company -tislaamolle toteuttamilla töillä. Kähärä on suunnitellut aiemmin Vaivaisukkoperinettä- ja Valkolakki-postimerkit. 

Yleisöäänestys on käynnissä 9. syyskuuta 2017 saakka PostEuropin verkkosivuilla. Sivustolla esitellään kunkin maan linna-aiheiset postimerkit. Belgian postin järjestämässä kilpailussa palkitaan yleisöäänestyksen lisäksi ammattilaisraadin suosikki. Voittajat julkaistaan syyskuussa. 

Suomi on pärjännyt kisassa useana vuotena, esimerkiksi Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelema Postin jakeluautot -merkki voitti vuonna 2013 ammattilaisten sarjan ja seuraavana vuonna Sanna Manderin soiva Kantele-merkki valittiin Euroopan toiseksi kauneimmaksi postimerkiksi. 

Eurooppalaisten postioperaattoreiden yhdistys PostEurop on julkaissut EUROPA-postimerkkejä jo vuodesta 1956 lähtien. Samalla teemalla julkaistavat postimerkit kertovat eri maiden yhteisistä eurooppalaisesta juurista, kulttuurista ja historiasta. Keräilijöiden keskuudessa suosituissa postimerkeissä otettiin käyttöön uusi EUROPA-logo vuonna 2011.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Äänestyksen osoite: http://www.posteurop.org/europa2017 

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.