5-vuotiaan Hertan piirtämä Karhuperhe Pikku Kakkosen postimerkkiin

24.05.2017

- Merkki julkaistaan Euroopan suurimmassa postimerkkitapahtumassa

 

Ylen Pikku Kakkonen, Postimuseo ja Posti järjestivät alkuvuodesta Suomen luonto -aiheisen piirustuskilpailun lapsille. Satojen töiden joukosta esiraati seuloi kymmenen kuvitusta yleisöäänestykseen. Kilpailun voitti 5-vuotias Hertta Rantanen Vesilahdelta. Postimerkkiin valittiin värikäs Karhuperhe-kuva, jossa eläimet poseeraavat kukkien kera ja purppuralla taivaalla lentää sininen lintu.

Kilpailussa pyydettiin lapsia pohtimaan Suomen luonnon kauniita ja ihmeellisiä asioita. Upeissa piirustuksissa nähtiin erilaisia eläimiä hyönteisistä petoeläimiin sekä kasveja, värejä ja yhdessäoloa. 

- Kilpailutöissä on todella monia näkökulmia suomalaiseen luontoon. Mukana oli eläimiä, maisemia ja lähiluonnon ihmeitä. Piirtäjinä oli niin pienimpiä kynänkäyttäjiä kuin koululaisiakin. Piirrostekniikoissakin oli tarjontaa värikkäistä vesiväritöistä tussipiirroksiin. Kaikista näkyi lasten kiinnostus luontoon ja innostus piirtämiseen, vastaava tuottaja Teija Ryösä Yleltä sanoo. 

- Suomen luonnossa parasta on karhut, pöllöt, joutsenet ja myrkkysienet, Hertta Rantanen kiteyttää. 

Karhuperhe-postimerkki on kotimaan ikimerkki kymmenen kappaleen arkilla. Kyseessä on valtakunnallinen Omakuvapostimerkki, jonka hinta on 1,60 euroa/kappale. Merkkiä voi ostaa Posteista ja hyvin varustetuista myyntipisteistä sekä Postin verkkokaupasta

Merkki julkaistaan 24. toukokuuta kansainvälisessä FINLANDIA 2017 -postimerkkinäyttelyssä Tampereella, joka on vuoden suurin postimerkkitapahtuma Euroopassa. Tapahtuman ajan, 24.-28. toukokuuta, paikalla on myös näyttely yleisöäänestyksessä olleista töistä.

Lisätietoja

Kuvamateriaalia tiedotusvälineiden käyttöön

Tutustu Postin verkkokaupassa kaikkiin myynnissä oleviin postimerkkeihin: www.posti.fi/ostoksille.

 

- Tässä kuvassa karhunpentu yrittää irrottaa pitkää kukkaa maasta. Karhuäiti heiluttelee pesästä. Joutsen lentelee ympäriinsä. Pöllö miettii, että joutsenen kanssa olisi kiva leikkiä. Orava meinaa syödä kävyn, kertoo Hertta Rantanen postimerkkikuvastaan.